Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus X556-on miért nincs...

Asus X556-on miért nincs hűtőrács?

Figyelt kérdés
Notebookot szeretnék vásárolni de játszanék is rajta (fontos a hordozhatóság) és ez a típus 40.000ftal olcsóbb mint hasonló kategóriájú társai. Feltűnt hogy nincs se oldalt se hátul hőkivezetés és sehol nem találom miért?

#notebook #Asus #hűtés #Gaming #hűtőrács #x556 #dedikáltvideókártyáraigeniskellhűtés
2017. márc. 17. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Tudod hol van a hűtőrács? A zsanérok között, ahol a laptop "hajlik". Fura megoldás. Látod ott a kis bordákat, ahol a ventilátor kifújja a levegőt? Na ott megy ki a meleg levegő.

[link]

Melyiket nézted ki pontosan? Csak hogy tényleg jó lesz-e játékra, mert nekem X555LB van, nem rossz játékra, de nem is egy égi meszelő, bár én ezt tudtam, amikor megvettem. Ennyi volt a keret.

2017. márc. 17. 20:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ hát erre nem gondoltam :) egyébként 8gb ram, geforce 940m és i5 6200U van benne... nem a legjobb de erre futja
2017. márc. 21. 19:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyjából ezek vannak, 8GB RAM, 940M, és i7 5500U. Nagyjából ugyanaz a két processzor ahogy nézem a neten, talán az i7 egy gondolattal erősebb.

Amikkel én eddig játszottam és újak, vagy viszonylag újabbak:

GTA V, Need for Speed Rivals, Need for Speed 2015, War Thunder, meg még pár, csak most nem jutnak eszembe.

2017. márc. 23. 15:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Láttam hogy ezeket vinné néztem benchmarkokat és teszteket de azt írják nagyon melegszik :\ 90 fok körül van a proci ez igaz?
2017. márc. 24. 22:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Igaz, nekem is simán eléri a 90 fokot néha játék közben. Másfél éve van meg a gép, viszonylag rendszeres játék mellett nem tapasztaltam semmilyen problémát vagy lassulást.

Sajnos a laptopok sosem voltak jók hűtésben, legalábbis a játékok terén. Amik már jók, azok meg nem 100-200 ezer Ft-ba kerülnek, hanem 300-400 ezer Ft.

Meglehet próbálni hűtőpadot venni, de nekem nem sokat segített. Esetleg kilehet próbálni egy asztali ventilátort, hogy ha alá tartod, akkor mennyit hűt. :D Vagy jégakkut kell alá rakni a játék idejére, az nekem majdnem 10 fokot hűtött minden hőmérsékleten. Továbbá érdemes mindig szabadon hagyni alul azt a keskeny kis sávot, amin keresztül bemegy az a nem sok levegő. Nem is értem, hogy miért csak egy kis lőrést gondoltak neki a mérnökök, hogy az majd jó lesz...

[link]

De ha inkább játékra kellene mintsem egyebekre, akkor lehet jobban jársz egy asztali PC-vel. Jobban van hűtve mindenképp, és lehet konfig terén is jobb lenne. Persze ha van már monitor meg ilyenek, mert ha mindent kéne venni, akkor nem sok marad konfig építésre, kb 150 talán.

2017. márc. 24. 22:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséged hát lehet másik eszközt kell majd néznem... A pc kizárva mert fontos a hordozhatóság bár ebből akkor egy 1050ti is kijönne :/
2017. márc. 24. 23:59
 7/7 anonim ***** válasza:

És egy konzol? Csak mert a laptop majdnem 200.000 Ft, amit kinéztél, ha minden igaz. Fele annyiból veszel egy konzolt és nem kell a hűtéssel meg egyebekkel vesződni. Gondolom TV van otthon. Most is netezel valamiről, azt megtarthatod ilyesmi dolgokra, játékra meg ott lenne a konzol.

Én tavaly majdnem a konzolvásárlás kapujában voltam, csak sajna az anyagiak közbeszóltak, de lehet idén karácsonykor veszek egyet, a laptopot pedig megtartom erre arra. Vagy lecserélem egy olyanra, amiben van GTX 950m, csak hát egy olyan laptop 8GB RAM-mal meg egy valamire való procival mindjárt 200-250 között mozog.... És nem mindegy, hogy 100-ért konzolt, vagy 250-ért laptopot... :D

2017. márc. 26. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!