Hány évig bírja egy laptop? Milyen laptopot vegyek?
Venni akarok egy y520 as lenovo laptopot. Nem tagadom, csak játékra kell a többi funkció mellékes. A modell amit kineztem Q7700 as i7 es procival felszerelt gtx 1050 ti vidikaris csúcs változat. Nézegettem a garanciát de sajna csak 2 év én még 5 év garanciát szeretnék de utána olvastam és a lenovonal max 3 év garancia van az ideapad termékekre garanciát bővítéssel együtt is. Eddig pc terén az a tapasztalatom, hogy minden amit vettem már vagy a garancia előtt elromlott vagy utána egy hónappal. Rengeteget használom az otthoni gépet is de karban volt tartva mindig, bár mindig az ár vezérelt és egy adott termékből mindig a legolcsóbb márkát vettem meg. Gyakorlatilag olyan 350 ezer körül szeretnék venni laptopot, sajna doboz pc nem megoldható mert külföldon dolgozok és nem tudom repcsivel elvinni, ha megyek haza.
Az érdekelne hogy kinek mi a véleménye a lenovorol illetve a lenovo gamer laptopokrol. Néztem még a lenovo y700 as modellt is, de túlvan arazva mert tteljesítményben az y520 jóval többet tud alig pár ezer forinttal ugyan drágább is. A dell ispiration laptopot is megteszem de az bőven 400 felett van ezért kiesik. Lényegében bármilyen laptop érdekelne gtx 1050 ti vagy gtx 1060 videó kártyával i7 Q7700 as procival meg min 8 giga ddr4 rammal, ssd mindenképp kell bele 128 gigas meg egy terras vinyo. Amúgy nem kell 4k felbontás még az se érdekel ha kényelmetlen a touch pad meg 2 helyett 3 kiló a laptop, csak az érdekel hogy jó ár érték arányú legyen még sokáig kibírja gameles mellett is.
A Lenovo jó márka, üzletnek meg a Laptopszalont ajánlom, a legalacsonyabb árakat ott lehet kifogni, + 1 év garanciát, ingyenes felhőtárhelyet, szervizkupont is adnak és megbízhatóak.
Ezt találtam neked, a többi 500 ezer forint felett volt ezekkel a feltételekkel. Sajna a gtx 1xxx sorozatot nem nagyon lehet 3-400 ezer körül megúszni, főleg, ha i7-7700-as processzorral együtt kellene.
"Nézegettem a garanciát de sajna csak 2 év"
És nem csilingelt a vészharang, hogy ez mit jelent? Alapszabály, ha 5 évig akarsz használni egy elektronikus eszközt, akkor 5 év garancia kell rá. Semmi más nem garantálja az 5 évet.
Az Y520 azért kerül ugyanannyiba, mint az Y700, mert erősebb a belseje, de hatalmas visszalépés a külseje. Teljesen műanyag a gép, az Y700 meg teljesen fém volt. A Lenovo garanciája meg továbbra is a béka segge alatt van, nézd meg a tékozló homáron, hány bejegyzés van róluk.
Én inkább gyűjtenék egy kicsit és vennék egy G-s Asus-t (nem GL-est, mert az is egy műanyag vacak). Vagy megvárnám, míg a Dell kijön a 1050-es gépeivel.
Mivel nem ismerem el a „gamer laptop” létjogosultságát (ez van), így erről véleményem nincsen, pontosabban ez a vélményem :-) De ez ne rettentsen el attól, hogy másképp gondold.
Ami a Lenovo-t illeti, ha ebben kellene gondolkodnom, akkor csak a Thinkpad szériából válogatnék (bármilyen Yoga kizárt), és abból is az X-széria. A többi szerintem pont olyan felejthető, mint bármelyik másik gyártó hasonló terméke.
5-6 évig a Macbook-jaim szokták bírni, igaz, azokkal játszani nem igazán lehet.
Bolti garanciával nem vacakolnék. A legtöbb cég ad kiterjesztett garancia szolgáltatást, pl. a Lenovo is (akár 5 évre). Ennek persze vannak feltételei és nyilván ez egy plusz szolgáltatás, amit nem tartalmaz a gép ára, és általában nem 5-10e Ft-tal drágább.
Valamint azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha külföldön vagy, akkor nem mindegyiket tudod ott érvényesíteni, tehát célszerű valamilyen nemzetközi szolgáltatást igénybe venni. Így ha a Lenovo szolgáltatása itthon nem megfelelő, akkor hátha külföldön nem ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!