Megéri egy Intel Pentium G4560 processzorra építeni egy konfigot?
Figyelt kérdés
Hosszú távon mennyire lesz elegendő (jó tudom, hogy ezt nehéz megmondani), nagyjából mennyi idig lesz elég a teljesítménye? Általános felhasználásra lenne, szövegszerkesztés, netezés, zenehallgatás és kevésbé gépigényes játékok néha. Illetve milyen alaplapot tudtok ajánlani hozzá?2017. márc. 11. 13:32
1/10 anonim válasza:
Teljesen jó lesz még 4-5 év múlva is szerintem.
GIGABYTE GA-B250M-DS3H
Egy 16 ezer forintos H110 lap is jó hozzá, ha már a frissített BIOS van rajta.
2/10 anonim válasza:
Mivel az I3-6100 szintjén van megéri rá építeni annak aki nem a 200 FPS-re törekszik de megfelelő minőségben szeretne játszani.
Amiket meg felsoroltál röhögve ellátja.
Jelenleg talán az ASrock B250-HDV a legjobb választás,mert 2db 4 PIN-es ventilátor vezérlője van így egyik sem fog maximum fordulat számon forogni ha 2-t szeretnél a házba másrészt 4 memoria Slot van és a jö a bővíthetőség.
3/10 anonim válasza:
Nyugodtan építhetsz egy konfigot rá. Nem nagy értékű processzor, szóval ha kevésnek találod lecseréled, de arra amit írtál tökéletes. Arra figyelj, hogy ramból legalább 2400 Mhz-est vegyél.
4/10 anonim válasza:
# 3 vagyok. A ramnál persze csak akkor kell 2400-es ha b250 vagy H250 lapod van. Ha még nincs, akkor H110 is tökéletes, de akkor kell egy régebbi proci ( pl egy g3900 használtan 7-8 ezer ), hogy tudd a biost frissíteni. Ehhez a laphoz 2133-as ram kell.
5/10 Trevor. válasza:
Megéri. Bármikor lecserélheted i5-re, ha kevésnek éreznéd.
6/10 A kérdező kommentje:
Értem, illetve még annyit, hogy megéri esetleg várni a Ryzen gyengébb modelljeire, vagy ilyen áron hasonló teljesítményre ne is számítsak AMD fronton?
2017. márc. 11. 15:33
7/10 anonim válasza:
A legkisebb Ryzen 4 magos, 4 szálas lesz, és a Pentiumnál azért többe fog kerülni. De egy i5 helyett azért előfordulhat, hogy jó alternatíva lesz.
8/10 anonim válasza:
Én csak ajánlani tudom, nekem is ugyanez a processzorom van, egy XFX RX470 4GB, és G.Skill 2x4Gb 2400mhz ram mellett és a Dark Souls 3-at, a Battle Field 1-et, és a Heroes of the Stormot is ultrán, teljes max beállítás mellett játszok, kb 90%-ban meg van az állandó 60fps, nyilván mivel a processzor egy 20 ezer forintos induló kategória, óriási dolog, hogy erre is képes, nyilván nem kell tőle csodát várni, de én nagyon meg vagyok elégedve vele.
9/10 A kérdező kommentje:
Igen én is nagyon jókat olvastam róla, hogy egy i3 6100 procival van egy szinten és (majdnem) fele annyiba kerül, nekem Intel téren egyedül az alplapokkal van bajom. Drágák és a megfizethető kategóriába csak ilyen micro-ATX-es sz*rok vannak, kevés csatlakozóval (RAM, venti, SATA, USB, stb). A normál méretű és felszereltségűek meg 30 ezernél kezdődnek, ami szerintem már sok egy alaplapért, főleg ha azt vesszük gyakrolatilag egy-egy proci váltásnál cserélni kell az alaplapot is.
2017. márc. 11. 17:23
10/10 anonim válasza:
Nekem Gigabyte B-250 alaplapom van, 4 ram foglalatos, 28e körül volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!