Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pentium G4620 vagy Intel i3 7100?

Solomizo kérdése:

Pentium G4620 vagy Intel i3 7100?

Figyelt kérdés

Üdv.

Kérdésem a következő lenne. Melyiket érdemes megvenni? Kíváncsi vagyok a véleményekre.

Ami, nekem lényegesebben különbség lesz az a magszál.

Mind a 2 processzor HD 630-at kapott. Benchmark tesztek hol egyik, hol másik részére hajlanak. Játékoknál eltérés FHD-nál 2 FPS. Ár különbözet a két processzor között 5K(ezer) Ft. Kérdem én, megéri e azt az 5ezer forintott az i3 7100? Az a 4 magszál mennyit ér pluszban? - gondolok videó renderelésre. Mennyivel gyorsabb vele egy FHD renderelés, vagy WQHD, vagy nem tesz hozzá semmit az a 4 magszál?

2017. márc. 11. 06:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Renderelésre legalább egy i5 kéne de ha szűk a keret és nem tervezel procicserét akkor i3 jobb szálankénti teljesítményben de 5k felárat nem ér meg mert a G4620 teljesen ugyanaz mint az i3 6100 csak jobb az IGP benne.
2017. márc. 11. 06:46
 2/11 anonim ***** válasza:
Ryzen 3, esetleg valami Ryzen APU. Ha megjelennek. Pár hónap.
2017. márc. 11. 07:13
 3/11 anonim ***** válasza:

Ryzen +1.

2017. márc. 11. 07:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem meg az emberek többségének a fa**a kivan a várjon pár hónap szöveggel.

Ha olcsóbban szeretnéd kivitelezni, vegyél G4560-t. Mint a i3-7100 két mag, 4 szál. Teljesítményéhez mérten piszok olcsó. Bár kicsit kevesebb az alap órajel. Ha megér az a + 20000 pénz neked, akkor vehetsz i3 7100-at is.

2017. márc. 11. 08:08
 5/11 anonim ***** válasza:

AVX hiánya meglátszik renderelésnél. Sony Vegas például sírni tud érte... Renderelésre az i3-mat vedd, sok esetben kenterbe veri a Pentiumot.

(Játékra meg egyértelműen a G4560 a best buy belépőszint.)

2017. márc. 11. 09:36
 6/11 anonim ***** válasza:

Éppenséggel még egy Sony Vegas Pro 12 render teszt is akad nálam.

Ugyan az a fájl és beállítás volt használva mindhárom esetben.

i3 6100: 4 perc 7 másodperc

i5 2400: 5 perc 10 másodperc

G4560: 6 perc 2 másodperc

2017. márc. 11. 09:38
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ryzenről röviden annyit, hogy egyeltalán nem jobbak az intel prociknál. Mostani tesztek mutatnak mindent. FPS-ben sem verik sem render programokban.

A választásom az Intel i3 7100-ra esik. I5 processzort, azért nem veszek, mert cserélni fogom az i3 (vagy pentiumot, ha ezt választottam volna) -mat, i7 7700K-ra. Ameddig nem livera kell, vagy 4k videó renderelésre, addig i3 is megteszi. I5 tudom, hogy jobb lenne, de arról hülyeség i7-re váltani ár tekintetben (szerintem).

2017. márc. 11. 12:16
 8/11 anonim ***** válasza:

én nem vagyok elfogult egyik oldallal sem (amd-intel)

de amire megjelennek az r5 vagy r3-asok addigra szerintem kijavítják az r7-es hibáit (bios-ra gondolok) és akkor már jobb lesz mint az intel

a legtöbb tesztben azt látni, hogy már most megéri az r7-est választani mint munkaállomás

játékra pár hónap múlva lesz érdemesebb beruházni rá

2017. márc. 11. 13:49
 9/11 A kérdező kommentje:
Jogos. Amd-s volt első gépem. Utána inteles. Nem vetem meg egyiket sem, csak mire ki ad valami jóra sikerűlt valamit az amd, addigra az intel kiadja annál sokkal jobbat. Szomorú, h nem jobbak. Kívánom is, h amd sikeresen próbálja az intelt árban megfogni, de nagyon esélytelen. Most kiadtak használható normális árban lévő dolgokat, de nem jobbak az intelnél még mindig. Ha gamingre vesz valaki procit szerintem nem kell sokat költenie ha FHD ban akarja nyomni. Arra a pentium és i3 meg a ryzen 1700 tökéletes. A többi az már más tereket mozgat mint játékosoknak szánt részleg. Gondolkodom hogy egyszer amd gépet is össze rakok mert végre x év után adtak ki végre használható procit de az alaplap még mindig hányadék a videókártyákkal együtt. Pcie 2.0 ra képes még mindig az amd alaplap... és ennek meg is van az ára. Kb -10 vagy -25 FPS ez.
2017. márc. 11. 15:07
 10/11 anonim ***** válasza:

„Pcie 2.0 ra képes még mindig az amd alaplap... és ennek meg is van az ára. Kb -10 vagy -25 FPS ez.”

Jó lesz az max 1-2FPS-nek, egy GTX 1080 esetében is.

2017. márc. 11. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!