Pentium G4620 vagy Intel i3 7100?
Üdv.
Kérdésem a következő lenne. Melyiket érdemes megvenni? Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Ami, nekem lényegesebben különbség lesz az a magszál.
Mind a 2 processzor HD 630-at kapott. Benchmark tesztek hol egyik, hol másik részére hajlanak. Játékoknál eltérés FHD-nál 2 FPS. Ár különbözet a két processzor között 5K(ezer) Ft. Kérdem én, megéri e azt az 5ezer forintott az i3 7100? Az a 4 magszál mennyit ér pluszban? - gondolok videó renderelésre. Mennyivel gyorsabb vele egy FHD renderelés, vagy WQHD, vagy nem tesz hozzá semmit az a 4 magszál?
Szerintem meg az emberek többségének a fa**a kivan a várjon pár hónap szöveggel.
Ha olcsóbban szeretnéd kivitelezni, vegyél G4560-t. Mint a i3-7100 két mag, 4 szál. Teljesítményéhez mérten piszok olcsó. Bár kicsit kevesebb az alap órajel. Ha megér az a + 20000 pénz neked, akkor vehetsz i3 7100-at is.
AVX hiánya meglátszik renderelésnél. Sony Vegas például sírni tud érte... Renderelésre az i3-mat vedd, sok esetben kenterbe veri a Pentiumot.
(Játékra meg egyértelműen a G4560 a best buy belépőszint.)
Éppenséggel még egy Sony Vegas Pro 12 render teszt is akad nálam.
Ugyan az a fájl és beállítás volt használva mindhárom esetben.
i3 6100: 4 perc 7 másodperc
i5 2400: 5 perc 10 másodperc
G4560: 6 perc 2 másodperc
Köszönöm a válaszokat!
Ryzenről röviden annyit, hogy egyeltalán nem jobbak az intel prociknál. Mostani tesztek mutatnak mindent. FPS-ben sem verik sem render programokban.
A választásom az Intel i3 7100-ra esik. I5 processzort, azért nem veszek, mert cserélni fogom az i3 (vagy pentiumot, ha ezt választottam volna) -mat, i7 7700K-ra. Ameddig nem livera kell, vagy 4k videó renderelésre, addig i3 is megteszi. I5 tudom, hogy jobb lenne, de arról hülyeség i7-re váltani ár tekintetben (szerintem).
én nem vagyok elfogult egyik oldallal sem (amd-intel)
de amire megjelennek az r5 vagy r3-asok addigra szerintem kijavítják az r7-es hibáit (bios-ra gondolok) és akkor már jobb lesz mint az intel
a legtöbb tesztben azt látni, hogy már most megéri az r7-est választani mint munkaállomás
játékra pár hónap múlva lesz érdemesebb beruházni rá
„Pcie 2.0 ra képes még mindig az amd alaplap... és ennek meg is van az ára. Kb -10 vagy -25 FPS ez.”
Jó lesz az max 1-2FPS-nek, egy GTX 1080 esetében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!