Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » EVGA gtx 1070 FTW hőtől...

EVGA gtx 1070 FTW hőtől kigyulladhat?

Figyelt kérdés
Biztos olvastatok a rémhírről az evga ftw-t illetően. A vrm thermal padok hiányában kigyulladhatnak egy furmark teszt során. Mivel az érzékelők csak a gpu t jelzik és maga a gpu sosem megy 70 fölé így én sem gondoltam erre. Így vettem egy evga ftv 1070 et amihez evga küldött ki thermal padokat+ bips update de félek hogy a pcb többi részei ettől független veszélyben lehetnek. Van akinek ismerőse tulaja egy ilyen kártyának? Kell továbbra is félnem kell hogy kigyulladhat? Nem 1 esett olvasok ahol kigyulladt a kártya kárt okozva a pcb nek és a többi házon belüli harvernek.

#EVGA #magas hő #1070 #hőveszély
2017. márc. 10. 08:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A kártyákat a gyártók a legextrémebb módokon tesztelik. Másik pedig, sokan elfelejtenek egyéni ventiprofilt csinálni, berakják egy gyengébben szellőző zárt házba, és csodálkoznak, hogy melegszik a kártya.
2017. márc. 13. 11:34
 12/17 anonim ***** válasza:

"Csak az amatőrök hiszik azt, hogy a tuning az egyöntetűen azt jelenti, hogy károsítod a kártya élettartamát, holott ellenkezőleg, megnöveled, mert az igényeidhez szabod a kártya működését"

Bro... Szerintem tanulj még ezekről kicsit mielőtt baromsággal nyomod tele gy-kt.

A vissza pacsi ment ;)

2017. márc. 13. 21:15
 13/17 anonim ***** válasza:
Azzal, hogy fentebb veszed a ventilátor fordulatszámát és alulfeszeled a gput, azzal potenciálisan növeled az élettartamát. De szarj bele a tényekbe, visítozz csak.
2017. márc. 13. 21:37
 14/17 A kérdező kommentje:

A gamers nexus oldalon ezt részletesen elemezték. De a cíkkek ahol olvastad csak felületesen írják hogy VRM hő okozta hol ott ez nem így van.

a kártya kigyulladást a gyenge minőségű kondenzátorok okozzák.

Redditen is olvasni evga 1070 FTW tulajoktól.

A hő csak egy kiváltó oka lehet a láncreakciónak. Használok egy átgondolt venti profilt ahogy az elmúlt 15 évben is használtam.Bár egy ilyen kaliberű kártyánál default órajeleknél autofan nek bőven elég kéne hogy legyen. A gtx 970-em nél így volt.

Magasabb TDP és ezzel járó hő még mindíg rövidíti az életét egy hardvernek,főleg ha gyenge minőségű kondenzátorokat/áramsűrítő valamint szar micron memóriákat használnak.

2017. márc. 13. 21:56
 15/17 anonim ***** válasza:
Konkrétan a gamer nexus is említi, hogy nincs ok az aggodalomra, ha felhelyezed a padokat és frissíted a biost. Ha elolvastad akkor miért vagy kiakadva?
2017. márc. 13. 22:08
 16/17 A kérdező kommentje:
Azért mert azt is említi hogy egy olyan gyártási hibája lehet amit nem tudsz befolyásolni. Egyszer csak megtörténik azt viszlát. Így a gépet nem lehet magára hagyni, nem is szabad! Ezt mondták is olyanok akiknek Tpadozva bios frissítve volt a kártyájuk,és windows asztalon voltak.
2017. márc. 13. 22:14
 17/17 anonim ***** válasza:
De ez a szándékos hisztériakeltés, ami mindig elő szokott fordulni egy ilyen baki után, függetlenül attól, hogy van-e valóságalapja. Például szó sincs gyengébb minőségű kondenzátorokról.
2017. márc. 13. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!