Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » EVGA gtx 1070 FTW hőtől...

EVGA gtx 1070 FTW hőtől kigyulladhat?

Figyelt kérdés
Biztos olvastatok a rémhírről az evga ftw-t illetően. A vrm thermal padok hiányában kigyulladhatnak egy furmark teszt során. Mivel az érzékelők csak a gpu t jelzik és maga a gpu sosem megy 70 fölé így én sem gondoltam erre. Így vettem egy evga ftv 1070 et amihez evga küldött ki thermal padokat+ bips update de félek hogy a pcb többi részei ettől független veszélyben lehetnek. Van akinek ismerőse tulaja egy ilyen kártyának? Kell továbbra is félnem kell hogy kigyulladhat? Nem 1 esett olvasok ahol kigyulladt a kártya kárt okozva a pcb nek és a többi házon belüli harvernek.

#EVGA #magas hő #1070 #hőveszély
2017. márc. 10. 08:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ha jól olvastam komoly terhelés alatt jelentkezett a probléma. Ha nem izzasztod teszt progikkal szerintem nem lesz baja. Ha mégis aggódsz, add el, vagy cseréltesd ki.
2017. márc. 10. 08:43
 2/17 A kérdező kommentje:
Ezért elítélnek páran, de nem szokásom tuningolni sem. (régi rossz tapasztalatok). Mindíg az élettartamot helyeztem előnyben. Mindenhol azt olvasom evga az öszes gyártótól a legjobb supportal rendelkezik. Azért ez nem igazi vigaz azoknak akik egy high-end kártyát vesznek az egyik legdrágább prémium hűtővel.Mégis mit gondoltak hogy a pascal architektúrának köszönhetően nem képez majd hőt? Tpadok nélkül a pcb-lévő vram chipek 120C°(393 kelvin)-re is felugrik furmarktnál. Ha csak önmagában egy igényes játékkal játszol huzamos ideig akár egy jól hűtött házban félsz hogy 1-2 éven belül is történhet baj. Olvastam egy tulajról aki torrentezésre hagyta a gépét,elment pár órára hazaért és füstölt a gépe. Ez akár elektromos tüzet is okozhatott volna. Jó support vagy sem, ezért perelni kellene az evga-t !
2017. márc. 10. 09:12
 3/17 anonim ***** válasza:
60%

A korábbi szériához a gyártó küldött ki extra thermal padeket, amik rászerelhetőek, a mostaniakon meg alapból rajta van.

Nem fog az felgyulladni, ha nem extrémen terheled. Játék, stb alatt semmi gond.

2017. márc. 10. 09:28
 4/17 anonim ***** válasza:
Egyet értünk. Én a helyedben elállnék a vásárlástól, vagy ha nem lehet hát eladnám. Én se szeretem a tuningot. Egyrészt mert alig alig ad pluszt, másrészt csökkenti az élet tartamot. Videokártyából is csak olyat vásárlok, ami még gyári tuninggal se rendelkezik. Nekem bőven elég az, amit alapon nyújt a kártya, vagy ha nem, hát drágább típust nézek.
2017. márc. 10. 10:13
 5/17 A kérdező kommentje:
Hát felháborító hogy most vettem a kártyát de már adhatom is el. De ez van. Soha többet EVGA.
2017. márc. 10. 10:23
 6/17 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy így jártál, de legalább tanulsz is valamit belőle.

Mielőtt bármit is megvásárolsz, nézz utána neten. mik a vélemények róla, milyen teljesítményű, stb.

Sok idegességtől kíméled meg magad.

2017. márc. 10. 10:35
 7/17 A kérdező kommentje:

Update: A kártya kigyulladást a kondenzátorok okozzák.

Hogy ezek mikor gyulladhatnak ki az kérdéses.

Sokan írták hogy nem kell hozzá nagy hő hogy kidurranjon.

2017. márc. 10. 13:13
 8/17 A kérdező kommentje:
Update 2: evga elindított egy upgrade programot ami annyit tesz hogy az összes ACX hűtős kártyát beveszik és kicserélik az új fejlesztésű ICX kártyára,aminek már prémium minőségi alkatrészei van. Viszont az egész 99$ ba kerül, 30 ezer ft.
2017. márc. 10. 15:24
 9/17 anonim ***** válasza:

Az úgy derék. Sz.rt adnak, de még te fizess a cseréért.

Vicces.

Anno mikor megvásároltam a Samsung Galaxy Note 7-es készülékemet, a samu ingyért adott másik telefont + kompenzációt. ( Pedig semmi bajom nem volt a note 7-el. )

Ahogy írtad, soha többé evga. :D

2017. márc. 10. 19:23
 10/17 anonim ***** válasza:

Először ezt meg kéne nézni, mielőtt hülyeséget beszélünk:

https://www.youtube.com/watch?v=URyG1OP8p8I

Ilyen egyszerű megoldani az egész mizériát. Az újabb biossal fentebb került a ventilátor fordulatszáma, ami kiküszöböli a problémát. A thermalpadokat is ezért kaptad külön. Mindenki boldog, csak kicsit hangosabb lett. MÁR NEM GYULLAD FEL SEMMI, NEM KELL VAKLÁRMÁT KELTENI. Ha továbbra is azt hiszed, hogy az EVGA szar meg robban, akkor nem a józan eszed beszél magadból, hanem a tipikus hisztérikus vásárló, aki képtelen megérteni, hogy problémák történnek minden cégnél, és az EVGA jelen pillanatban a lehető legjobban kezelte a problémát.

Egyébként a piacon az egyik legkorrektebb gyártó, megadja a csere lehetőségét. De ha még a ventilátort se vagy hajlandó beállítani, se a cserét elfogadni és elégeted a kártyát, arra ott van a gyártói garancia, ami alatt kicserélik egy újra. Ingyen.

Ami pedig a "tune/tuning"-ot illeti, az szó szerint azt jelenti, hogy finomhangolod a videokártyát az igényeid alapján. Beállíthatod a ventilátor sebességét (ha túl forrónak találod akkor gyorsabbra veszed), beállíthatod a feszültséget (ha elég stabil a kártya, akkor lentebb veheted), és az órajelet is (ami éppen kényelmes).

Csak az amatőrök hiszik azt, hogy a tuning az egyöntetűen azt jelenti, hogy károsítod a kártya élettartamát, holott ellenkezőleg, megnöveled, mert az igényeidhez szabod a kártya működését. De ha ezen a GYK-n mindenki azt hiszi, hogy a tuning = szarráhúzod hogy szénné égjen a kártya akkor én azt mondom, hogy nocomment.

2017. márc. 12. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!