Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jó vagy nem jó az alaplaphoz...

Ragua kérdése:

Jó vagy nem jó az alaplaphoz ez a processzor?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy alaplapom (GIGABYTE GA-VM900M rev2), és ehhez vettem egy új processzort. Az üzletben mutattam az alaplapról képet, amin a típusa is látszódott, hogy ehhez keresek procit. Az eladó valamilyen oldalt megtekintve adott egy procit, hogy "ezt támogatja" (a proci Intel core2 quad q9400), viszont a gépbe betéve a kijelző be se villan. Olvastam neten, hogy ezt okozhatja a régi BIOS is, ezért 1 napos tanulmányozás után sikerült lefrissítenem a BIOS-t is, így most a legfrissebb van rajta (FD verzió). Természetesen ezután is sötét képernyő fogadott. A gép bekapcsolódik, meg minden, csak nem indul el (nincs meg pl: az egy rövid hangjelzés sem, ami jelzi a normális indulását). Ezután olvasgattam több helyen is, hogy a proci csak olyan alaplapokon fut, ami támogatja az 1333-as FDA-t(?).

A kérdésem az lenne, hogy jól olvastam több helyen, és valóban nem támogatja az alaplap ezt a procit, vagy csak én csinálok valamit rosszul?

Mert ha nem támogatja, akkor visszaviszem kicseréltetni...

2017. márc. 1. 15:31
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Egyébként kíváncsiságból, mennyiért sózta rád azt a szart?"

15.000 Ft-ért, de holnap visszakapom az árát.

Azért vettem üzletbe, mert ott elvileg leellenőrzik, hogy működőképes legyen. :)

2017. márc. 1. 21:23
 12/21 anonim ***** válasza:
Miért, internetes áruházban nem ellenőrzik le? 15 ezerért egy ilyen processzorért elkérni... rablás.
2017. márc. 1. 21:25
 13/21 A kérdező kommentje:

értem, csak gondoltam ez egy szakszervíz, ha véletlen nem jó, akkor csak visszaviszem azt kész :)

emellett meg nem tudtam hogy milyen proci való az alaplaphoz, ezért bíztam rájuk ezt a döntést...

2017. márc. 1. 21:31
 14/21 anonim ***** válasza:
15.000Ft... pfff... valóban rablás. Én Q9400-nak megfelelő Xeon-t (E5430) szereztem aliról 1880Ft-ért!
2017. márc. 2. 06:26
 15/21 MGéza ***** válasza:
Hülyeség volt annyiért venni. A legbikább, lapodba való procik is 2-3 ezresért megkaphatóak hardveraprón. Mivel a proci nem egy olyan dolog ami sűrűn elromlik, ezért minden tovább nélkül vehetsz onnan is ha ezt visszavitted, ha tudod hogy kell cserélni.
2017. márc. 2. 07:51
 16/21 A kérdező kommentje:

Jelenleg várakozóra lett téve a helyzet, ugyanis mondtam hogy érkezik egy gép, és lehet hogy ahhoz kell majd inkább alkatrész. Erre mondták azt, hogy akkor várjunk vele pár napot. Viszont ajánlottak ezelőtt egy ilyet: asus p500 turbo alaplapot, és hozzá egy 4 magos procit (arra már nem emlékszek hogy mi a neve).

Erre így 5000-ret kellene fizetni, és 2000-ret elengednének. (22-be lenne elvileg).

Erről így van véleményetek?

Alaplapokhoz, procikhoz nemigazán értek, így könnyen be tudnának ugrasztani...

2017. márc. 2. 15:51
 17/21 MGéza ***** válasza:
Milyen gép érkezik majd? Ha egy aránylag új gépet fogsz venni, akkor fölösleges erre költened, egy S775 lap+proci manapság 22 ezer forintért igen rossz vétel lenne. Kérd vissza ennek az árát és ha nagyon nem bírod ki akkor legfeljebb tedd azt amit fentebb javasoltam.
2017. márc. 2. 16:47
 18/21 A kérdező kommentje:

Értem.

Nem tudom milyen gép érkezik, annyit tudok, hogy 2 gép közük az egyiknek az alaplapja nem jó. Úgy kapom őket, hogy csak a postaköltséget kellett állnom, viszont nem tudom hogy mi van benne. :)

(elvileg nem egy régi gép lesz, de majd kiderül)

akkor viszont majd visszaviszem, és az árát fogom elhozni. :)

Köszönöm a tanácsokat!

2017. márc. 2. 18:28
 19/21 anonim ***** válasza:
JA 22 ezer ráadásul használt. Ember ébredj már fel!!
2017. márc. 2. 22:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Sajnos az emberek vakon megbíznak a boltokban, mert azt hiszik, hogy értenek hozzá (a lehúzáshoz igen, a többiben meg tapasztaltuk a szakértelmüket). Egyébként én is össze tudnék rakni egy ilyen céget 5 perc alatt, és azzal is foglalkozhatnék, hogy megveszem hardverapron a dolgokat 2 ezerért és eladom 22-ért.
2017. márc. 2. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!