Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jó vagy nem jó az alaplaphoz...

Ragua kérdése:

Jó vagy nem jó az alaplaphoz ez a processzor?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy alaplapom (GIGABYTE GA-VM900M rev2), és ehhez vettem egy új processzort. Az üzletben mutattam az alaplapról képet, amin a típusa is látszódott, hogy ehhez keresek procit. Az eladó valamilyen oldalt megtekintve adott egy procit, hogy "ezt támogatja" (a proci Intel core2 quad q9400), viszont a gépbe betéve a kijelző be se villan. Olvastam neten, hogy ezt okozhatja a régi BIOS is, ezért 1 napos tanulmányozás után sikerült lefrissítenem a BIOS-t is, így most a legfrissebb van rajta (FD verzió). Természetesen ezután is sötét képernyő fogadott. A gép bekapcsolódik, meg minden, csak nem indul el (nincs meg pl: az egy rövid hangjelzés sem, ami jelzi a normális indulását). Ezután olvasgattam több helyen is, hogy a proci csak olyan alaplapokon fut, ami támogatja az 1333-as FDA-t(?).

A kérdésem az lenne, hogy jól olvastam több helyen, és valóban nem támogatja az alaplap ezt a procit, vagy csak én csinálok valamit rosszul?

Mert ha nem támogatja, akkor visszaviszem kicseréltetni...

2017. márc. 1. 15:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Okos szakik... és ilyenek ülnek az üzletben.

Fél perc google után ezt találtam: [link]

Nincs core 2 quad támogatás. A hivatalos oldalnak csak lehet hinni?!

2017. márc. 1. 16:07
 2/21 A kérdező kommentje:

[link]

én ezt az oldat találtam. Én is arra tippelek hogy nem támogatja, csak úgy vagyok vele, hogy inkább megkérdem háromszor, csakhogy biztos legyek benne. :D

De akkor ez az alaplap nem is támogatja a 4 magos procikat?

2017. márc. 1. 16:11
 3/21 MGéza ***** válasza:
Hát nem támogatja. Jeleket tudni kéne értelmezni, piros x nem a támogatottságot szokta jelölni, az a zöld pipa.
2017. márc. 1. 16:39
 4/21 anonim ***** válasza:
Mindig a hivatalos oldal a mérvadó, amit az első linkelt, abban szabad bízni.
2017. márc. 1. 16:45
 5/21 A kérdező kommentje:

Nem tudtam hogy támogatja-e, vagy nem. Ezt az eladóra bízta, én megmutattam neki az alaplapomról készített képet, azon látható volt minden. Utána miután nem indult a BIOS frissítése után sem, akkor kezdtem el utána nézegetni, és akkor láttam, egy másik oldalon a proci ismertetőjénél, hogy csak olyan alaplapba lehet használni, ami támogat valamilyen 1333-as FDA-t. Utána néztem, hogy az én alaplapomnál a legnagyobb szám az 1000-res az FDA-nál, és ezután találtam meg azt az oldalt, amit linkeltem. Nem tehetek róla, hardver részhez kb annyit értek, hogy ez proci, az meg alaplap, és kb ennyi. Mindegy, felhívtam az üzletet, azt mondták, hogy nem probléma, 3 napon belül kicserélik, vagy visszaadják az árát, tehát holnap viszem vissza. :)

Viszont így most ez az alaplap nem támogat semmilyen 4 magos procit?

2017. márc. 1. 16:52
 6/21 anonim ***** válasza:

Itt a hivatalos honlap támogatási listája.

[link]

2017. márc. 1. 16:55
 7/21 T/Z ***** válasza:

Többen is belinkelték a lap processzortámogatási listáját.

Első generációs (65nm) Core 2 családot visz csak.

E2ezresek, E4ezresek, E6ezresek.

Kétmagos Core 2 Duo E6600, E6700 a legnagyobb amiket kezel, Hardveraprón 2-3ezer Ft. egy ilyen.

Netezős gépnek tökéletes, de négymagos processzort nem kezel.

2017. márc. 1. 18:09
 8/21 A kérdező kommentje:

"Itt a hivatalos honlap támogatási listája.

[link]

Igen, ezt nézte az eladó. :)

Viszont akkor ezen az oldalon az "N/A" jelenti azt hogy nem támogatja?

Amúgy tudom hogy régi az alaplap, a jelenleg benne levő proci se mai darab. Azért is akartam fejleszteni, de úgy látszik, hogy csak alaplappal együtt tudom normálisan fejleszteni (hogy ne csak netezésre lehessen használni). De mindegy, a procit egyenlőre visszaviszem az üzletbe, így nem tudok vele mit csinálni (és ha úgy vesszük, az eladó rontotta ezt most el)...

2017. márc. 1. 18:26
 9/21 anonim ***** válasza:
Egyébként kíváncsiságból, mennyiért sózta rád azt a szart?
2017. márc. 1. 18:31
 10/21 anonim ***** válasza:
n/a azt jelenti nincs adat (magyarba).
2017. márc. 1. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!