Intel Pentium 4 2.8Ghz proccesszor hűtés?
Ez egy Northwood proci, nem melegedős fajta. Átlag S476-os hűtővel is elég hűvösen kéne mennie. Talán rosszul raktad rá, vagy a pasztát használtad rosszul. Vagy lehet az is, hogy az alaplap döglődik, és túláramot ad neki.
2017. febr. 19. 12:35
12/29 A kérdező kommentje:
Igen tudom csak jelenleg nem tehetem meg,de már tervben van egy 4 magos gép amit majd meg akarok venni csak jelenleg a pénztárcám nem engedi meg.
13/29 A kérdező kommentje:
Az alaplap elég régi szóval lehet az is a ludas tehát akkor a hűtő jó lenne? Sajna a tipusát nem tudom a hűtőnek, de alig 5-6 éves lehet. A régi proccesszor nem melegedett vele. Az alaplap AsRock P4VM800. Tudom, hogy nem jó ötlet bele ez a proccesszor, de muszály voltam belerakni mert az office programokhoz pld gyenge volt a régi procim és sokszor lefagyott (minden mást vitt)
Szia! Nem szeretnélek lebeszélni erről a processzorról, nagyon szeretem ezeket a régi dolgokat de tudnod kell ,hogy ez a proci lassan 20 éves (hú de nehéz ezt még nekem is hallani de igaz) konstrukció. Windows XP-hez vagy Linux-hoz tök elég. De igazából a mai programoknál már tök mindegy ,hogy 1 vagy 1,4 FPS-ed van :D
Ehhez a géphez 10 éve nem gyártanak hűtőt. Csak a használt maradt. De ha kimaradt a pasztázás akkor szerintem elég ha csak teszel közé egy keveset :D
Sok sikert!
2017. febr. 19. 12:45
15/29 A kérdező kommentje:
Pasztázás megvolt most úgyan úgy csinál mindent mint eddig épp most cseréltem vissza a régi procimra a 2,13GHZ -ra ugyan úgy 52°körül mozog a SpeedFan szerint viszont a dúrva az, hogy ugyan azt csinálja mint a 2,8Ghz-s játékok szaggatnak néha néha sőt épp NFSU2-vel tesztelem 2,8asnál ujra indult a gép most ennél is. Mi lehet a gond? Eddig nem csinálta. 4 játék van a gépen (Cstrike 1.6, Fifa 08, TS2, NFSU2) A Cs meg NFS újra indul TS-el rég játszottam a Fifa meg csak laggolgat néha néha, de nem indul újra.
Az NFSU2 csalóka, annak a proci igénye messze meghaladja a korát, és új korában a legjobb P4 + Radeon 9800 se tudta normálisan futtatni. (Főleg URL meg StreetX közben szeret 10 körüli fps-t produkálni.) Az első proci, amin normálisan futott, az Athlon64 volt, pár évvel később.
2017. febr. 19. 13:22
Ha adhatok egy jó tanácsot, ne vegyél hűtőt, inkább gépet, átmenetileg megtenné, ég és föld lenne a te gépedhez képest:
[link]
2017. febr. 19. 14:11
Vagy méginkább ezt, hamár amúgy is 2-10 ezer között nézegettél hűtőket. [link]
Azért is javaslom ezt, mert nem biztos, hogy a géped baja a melegedés, lehet alaplap vagy táp eredetű hibaforrás is.
2017. febr. 19. 14:18
19/29 A kérdező kommentje:
Most cseréltem tápot nem a legjobb, de most nem indul újra viszont a szaggatás meg melegedés ugyan úgy megmaradt az annyira nem idegesítő mert ritkán jön elő bár a Cstrike most hiába fut 100Fps-en mégis laggol nem tudom miért bár tört verzió az eredetit nyáron akarom beszerezni steamen lehet azért. Hát a hűtőt így már nem veszem meg inkább majd össze kaparok egy új gépre mert 20ért már tudok venni használtan is minimum 2 magost ami nekem tökéletes. Köszönöm a válszokat
20/29 A kérdező kommentje:
Szerintem itt is az alaplap lesz mint mondtátok mert 2 gép volt eddig nálam mindkettőbe ugyan az a lap volt a másik gépbe nyáron vettem 12k-ért egy videókarit (GeForce 5500) és 5 hónap után megsütötte magát a kártya szóval igen a lap lesz a ludas bár ha veszek is gépet még annyiba jól járok ennek az alkatrészeit el tudom adni mert PCI és AGP8X között van külömbség és mindkét videókarim AGP-s (6200 GeForce most használom meg a garanciás 5500-as amit most fogok majd beküldeni javításra/cserére) meg a gépbe van 1 Gb ram + vannak félre téve is a HDD-n kívül mást nem nagyon tudok megtartani.
Kapcsolódó kérdések: