Tudnátok ajánlani jó fejhallgatót játékra?
10ezer forintig max, ami fontos lenne hogy cs-ben jól halljam a trappot, illetve hogy LEGYEN rajta mikrofon.
Nem kérek se "inkább vegyél ezerért valami szar mikrofont és a maradékot erre a fejhallgatóra költsd: .." hozzászólást, meg is indoklom miért: mert eddig így voltam, de a mikrofon semmire nem jó.
Illetve "20ezertől kezdődnek a fejesek az alatt ne vegyél" hozzászólást is kérlek hanyagoljátok. Ez olyan mintha azt mondanánk hogy 70ezer alatt ne is vegyél videokártyát, szóval az rx470 ~50-60k már tök s**r...
Szóval a kinézet nem elsődleges szempont, a lényeg a jó hangminőség és hogy legyen rajta miki.
Usb vagy jack, tökmindegy.
(Ja és még annyi hogy ne aliról meg ilyenekről, mert nem akarok 1 hónapot várni rá)
Előre is köszi a válaszokat!(remélem lesznek😅)
Vannak itt gondok.
Először egy kis fogalomzavar: a szó, amit keresel, headset. Nem fejhallgató. A headset az, ami fejhallgató (vagy fülhallgató) ÉS mikrofon kombinációját takarja. A fejhallgató mikrofon nélkül van. (Bocsi, de zavar, hogy folyton összekeverik.)
A másik... Lehet kapni elfogadható (akár jó) minőségű cuccokat 10 ezerért is. DE ide nem a Skullcandy fejhallgatók tartoznak (túlárazott középkategória, persze kizárólag jól hangzó nevekkel a modelljeikre, amikkel a hiszékeny embereket bevonzzák), és nem is az 1000 Ft-os mikrofon. Nem is értem, miért gondoltad, hogy egy filléres termék bármiféle jót megközelítő minőséget produkál.
EZ nem azt jelenti, hogy a külön mikrofon és külön fejhallgató ötlete rossz, ne ez legyen a következtetésed azért, mert rossz termékeket fogtál ki. Persze, hogy rossz tapasztalat ér, ha ilyen termékeket veszel. És továbbra is rossz tapasztalat fog érni, ha nem nézel utána a dolgoknak kicsit.
Ami a kérdés leírását illeti, egy audioeszköz és egy videokártya ilyen téren nem összehasonlítható. Ha azt mondom, 20 ezerért vegyél headsetet, az messze nem azt jelenti, hogy olyan mintha kijelentenéd, hogy 70 ezer alatt ne vegyél. Ha minden áron ragaszkodsz ehhez a hasonlathoz, úgy helytállóbb, hogy egy 5 ezres fejhallgatót összehasonlítani egy 20 ezressel olyan, mint egy 15 ezres és 50-70 ezres VGA-t összehasonlítani. Míg 50k-ért már kapsz értelmes VGA-t, a 15 ezres kategóriában újonnan ajtótámasznak való hardverek kaphatóak, és a prociba integrált grafikus chip erősebb náluk. Ergo egy 15 ezres kártyával aligha fogsz játszani újabb játékokkal, nem úgy, mint egy 50-60 ezressel.
--
A "gamer" cuccokkal az a baj, hogy megtéveszthető embereknek találták ki őket. Az 5.1/7.1 térhangzás mind VIRTUÁLISAN megvalósítható, szoftveresen. (Nézz utána a Youtube-on, ha nem hiszed, a sztereó fejhallgatóddal.) És ezekben is úgy van megvalósítva, legfeljebb egy nagyon gagyi, olcsó külső hangkártyával megdobva (még a 30-40 ezres "gamer" 5.1/7.1 headsetek is pénzkidobások).
Amennyiben ezeket nem látod be, a gamer cuccokat pont neked találták ki.
Normális fejhallgató + mikrofon kombinációt nem kapsz ilyen árban. (Minimum 5-10 ezret nem ártana áldoznod a mikrofonra is, és 10-15k fölött a fejhallgatóra külön.) Elfogadható minőségű headsetet csak-csak, de előrébb nem leszel sokkal a mostani fülhallgatódnál minőségben. Annál is inkább, mert Magyarországon rengeteg periféria sokkal drágábban kapható, mint amennyiért pl. Nyugat-Európában vagy az USA-ban árulják.
Hangtechnikából megbízhatóbb gyártóknak számítanak: Creative, Takstar, Beyerdynamic, Audio Technica, Sennheiser (túlárazott, de jó termékeket árul). Ha már "gamer", legfeljebb Corsair jöhet szóba.
Az egyedüli, amire én beruháznék, az mondjuk egy Creative HS-450, esetleg Corsair Raptor HS30. Utóbbihoz volt szerencsém, elfogadható minőségű, de nem szűri eléggé a külvilág zajait a régi Kingston HyperX Cloud-omhoz képest.
Utolsó válaszadó vagyok.
Kifelejtettem, hogy érdemes megnézned a Kingston headsetjeit is.
Hama, Trust, Speedlink, Genius, AULA, A4Tech, Modecom, stb. tucatmárkák kerülendőek headsetben. Genius még elfogadható minőségű billentyűzetet gyárt, de ennyi. A többi hulladék kategória, csak a külsőségekre adnak, belül meg ócska vacak.
Hozzá tenném a válaszodhoz, hogy a Razer Surround szoftverét próbálják ki a legtöbben, ami képes imitálni a 7.1-t. Persze aztán aki kipróbálja, gyorsan rájön, hogy ez a 7.1 hangzás mekkora nagy kamu. A 7.1-t házimozi hangfalrendszerekhez találták ki, mert a hangszórók elhelyezkedése több emberhez nem ideális. A fejhallgató pedig ideális helyen van (a füleden), ezért a térhangzás sztereo fejhallgatóval is tökéletesen modellezhető.
A 40 ezer alatti fejhallgatók kivétel nélkül az összes sztereo fejhallgató, akkor is, ha 5.1/7.1 van ráírva, beépített szoftverrel próbálják eladni neked ugyanazt a szart sokkal drágábban. 40 ezer felett meg pont azért nem éri meg gamert venni, mert mint fentebb leírtam, hülyeség.
Például szóba került a HyperX Cloud. 24-30 ezerért kapható, az alapmodellje (Takstar Pro 80 / HI2050), meg 14 ezerért kapható. Ekkora felárat pedig egy mikrofon nem ér meg. És még a Cloudot mondják a legjobb ár/érték arányú headsetnek, így képzelheted, hogy a többi mennyit ér. Ja meg a II verziót szintén 7.1-gyel marketingelik, hiába sztereo fejhallgatóról van szó.
A Skullcandy is valóban túlárazott szarokat csinál, de nem mertem leírni, hogy az is marketingfüles, mert a 76%-s válaszoló megkövezne, hogy én mindenről azt írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!