Ti ki szoktátok kapcsolni a számítógép tápegységét amikor nem használjátok?
Gondolom kikapcsolt állapotban is fogyaszt a gép, mert belül az alaplapin is és a videókártyán is világítanak ledek, és a gépbe dugott usb hub is világít kikapcsolt állapotban is.
Nem tudom, hogy jót tesz-e neki, ha 0-24-ben áram alatt van.
6 évig kb 3x 10 percig volt bekapcsolva az egyik régi gépem. Mindig előveszem, hogy csinálok belőle valami házi szervert vagy egyéb hülyeséget(Sosem lesz belőle semmi). Idén lett 10 éves, és még nem cseréltem benne elemet, pedig hibátlanul működik, rendesen mutatja az időt stb.
Ha mondjuk te a kínaiban veszed az csingcsungat elemet ami 2 mérleghasználat után lemerül(tapasztalat), akkor ne is csodálkozz hogy 2 hónap után lemerül
"Amúgy a legkisebb gond, ha netán lemerül egy ilyen elem."
Ismerek olyant aki heti 1-1 alkalommal használja csak, és áramtalanítva tartja a PC -t.
Azt 3 gépet cserélt 5 év alatt, mert mind tönkre ment az állásba (szerinte).
Mikor megnéztem, és kiderült, hogy csak az alaplapi elem merült le, hirtelen lett 2 eladó jó PC -je. :-D
Nem nagy dolgok voltak, 15 -ért el is passzolta, ilyen böngészős, internetezős gépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!