Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 12-14GB 1066 MHZ ram vagy 8GB...

12-14GB 1066 MHZ ram vagy 8GB 1600MHZ ram? Melyik éri meg jobban? Mit számít a MHZ? Többet számít a GB mondjuk játékoknál?

Figyelt kérdés

#RAM #GB #MHZ különbség
2017. febr. 2. 17:18
 1/3 anonim ***** válasza:

GB-ra menj, Mhz nem jelent semmit.

Ez így túlzás, mert jelent de többségben semmit vagy észrevehetetlen különbséget.

Ahogy én tudom, szóval ha rossz akkor javítsatok ki, és elnézést kérek:

- A Mhz pl tömörítésnél-kicsomagolásnál játszik szerepet, így ott meglátszik valamennyi különbség. Na már itt olyanokra gondolj, akik pl napi 4-5 órában tömörítenek és kicsomagolnak, ott van jelentősége. De azt, hogy most neked a 30GB-nyi tömörített játékodat 10 vagy 8 perc alatt szedi ki az nem sokat jelent.

- Integrált vga használata esetén

Az integrált kártyák a memóriát a rendes RAM-ból csípik le, így a VRAM megegyezik a raméval (remélem nem mondtam hatalmas hülyeséget). Ez tipikusan AMD prociknál jön ki jól, ugyanis az amd kártyákba erősebb IGP (integrált vga), van mint az intelekben. Így aki AMD bulidet rak, és integrálttal akar játszani ott bizony hatalmas jelentősége lesz, hogy 1300-on, vagy 2400-on ketyeg a RAM.

Inkább tárhelyre gyúrj, mert az sokkal fontosabb.

2017. febr. 2. 21:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, és a szép magyarázatot. :)
2017. febr. 2. 23:00
 3/3 Alex Fly ***** válasza:
Mindkettő számít. De ha kifogysz a RAMból és nekiáll a géped swappelni, a HDD sebessége miatt jóval lassabb lesz, mint ha az akár alapból hajszálnyival lassabb RAM használata eserén, amikor nem kell a winyóra várni. Ha viszont nem töltöd meg a kisebb memóriát sem, akkor az pár százalékkal gyorsabb lesz...
2017. febr. 4. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!