Irodai gép 230 ezerért?
Milyen hardverek lennének a legmegfelelőbbek ennyiért? Beleértve egy monitort is.
Csak irodai munkára használva.
Nagyon megköszönném, ha több hardver lehetőséget is ajánlanátok. Például 2-3 féle alaplapot meg tápot.
Csak azért, mert nem vagyok biztos benne, hogy lehet szerezni a környékemen.
Köszi!
Ez a bizonyíték, hogy a gyakori teli van a hardverekhez épp csak konyító, érveket csak nagyon lassan abszolválni képes sunyi kis minuszolókkal.
Ember, eleve fekete tápot írok egy fekete gépházhoz, de ez végül is nem szentírás, lehet nem látja majd senki, de lehet egy körbejárható íróasztalon lesz (vagy alatta) és elég ocsmány benyomást tud kelteni.
A kisebb Be Quiet System Power tápok szintén nem feketék, azért nem írtam azok közül, nem azért, mert azt hittem, azok kevesek lennének ide, de többször is utaltam a kis fogyasztásra.
A másik, linkelj már egy db megbízható tesztet, ami igazolja ennek a tápnak az ajánlhatóságát, köszi! - Ez a legfontosabb érv egy táp mellett!
(mellesleg ez bulk verzió, tápkábelt majd kerítenek hozzá egyet valahonnan, ha megjött a gép)
Az hogy az FSP szállít bizonyos részeket, az nem jelenti, hogy csak átmatricázott, hanem át is van tervezve.
(pl. az FSP-APN belső kicsit jobban szerepelt a Be Quiet L8 szériában, 350-400W-ról sok teszt is volt)
Komolyan a szín meg egy 300 ft-os tápkábel hiány a legkomolyabb érved?
A szín, mivel házban lesz, senkit nem érdekel, úgysem látszik.
Tápkábelt meg lehet venni külön is, kb 300 ft. Bár valószínűleg mindenkinek van otthon egy rakat anélkül is.
Húzd le magad a wc-n, ha ennyire hülye vagy.
Na akkor elkezdtem véglegesíteni.
I5-7500 (gyári hűtővel)
2x8gb Corsair Vengeance LPX 2666MHz DDR4
Vagy!
2x8gb HyperX Fury 2400MHz DDR4
Mindkettő ugyanannyiba kerül. A nonname ramok szintén ugyanennyibe kerülnek ahonnan ezeket szerzem, szóval ezért választottam inkább ezeket. Melyik legyen a 2 közül? (Vagy van még corsair valueselect)
Ez eddig ~110 ezer
Seagate BarraCuda Desktop 1TB SATA 3 3.5 (jó lesz?)
Be Quiet! System Power 8 400W PSU 80+
Vagy!
Corsair cx430 (esetleg más VS series?)
Mindegyik PSU ugyanannyiba kerül.
CiT Black steel midi tower case
Alaplapot még nem tudom, SSD-t meg meglátom, hogy belefér-e a keretbe.
Látom a szájkarate az megy, 200k-s irodai gépbe 8k-s bulk tápot ajánlani és még azt gondolod te vagy az okos. GRAT
A tesztet nem mellékelted, vagy jó az a táp, mert FSP? :DD
Amiket eddig felsoroltam, összesen 150 ezer a boltból ahonnan veszem.
Már csak alaplap kéne.
Mert miért kéne 20k-s táp, ha semmi pluszt nem ad egy 8kshoz képest? Sőt még árt is, mert többet fog vele fogyasztani a gép, mert alacsony terhelésen rosszabb a hatásfok. Ha 20k-s helyett 8k-sat vesz, akkor a maradékot költheti jobb procira pl, aminek értelme is van.
És én most itt befejezem. Tudod, Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.
13as válaszban leírtam mindent, ha nem tetszik a Pentium, vedd a sokkal drágább i5-7400at, de semmi különbséget nem fogsz érezni köztük, hacsak nem kell több órás számításokat futtatnod a gépen, akkor az i5 hamarabb fog végezni valamivel, átlag felhasználásban azonban nem érzékelsz köztük semmit.
Ez a ház rosszabb annál, mint amit írtam 5k-ért. A Business letisztult kategóriát nem így képzeltem.
Írtam egy nagy SSD-t, miért ragaszkodsz egy kerregő, kevésbé megbízható HDD-hez? Ha kell a tárhely, mert mondjuk torrentezel is a gépen, oké, de nem értem, milyen irodai fájlokkal lehet kevés egy 525GB SSD.
A minuszolónak:
Az általam ajánlott táp 13,3k pcx-en. A 300W-os ezüst bulk verzió kábel nélkül 10,3k. Amit te írtál, 8k.
A Be Quiet-ről van sok teszt, ami igazolja, hogy alacsony terhelésen is nagyon jó a hatásfoka, 22,5/50/100W terhelésen, pont ahol egy ilyen gép jellemzően üzemelne.
Mielőtt linkelnél arról az FSP-ről egy igazoló linket, inkább lelépsz, mert itt ért véget a tudományod. Leülhetsz, EGGYES! Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!