Irodai gép 230 ezerért?
Milyen hardverek lennének a legmegfelelőbbek ennyiért? Beleértve egy monitort is.
Csak irodai munkára használva.
Nagyon megköszönném, ha több hardver lehetőséget is ajánlanátok. Például 2-3 féle alaplapot meg tápot.
Csak azért, mert nem vagyok biztos benne, hogy lehet szerezni a környékemen.
Kedves Kérdező!
A ház kinézete/mérete számít?
Mennyire legyen csendes a gép?
Mekkora tárhelyre van szükség?
Lehetséges-e, hogy később bővítésre kerül? (pl. +ram)
Egyéb kívánság a géppel kapcsolatban?
Látom komoly a kérdés, ezért normális válaszhoz ezt meg kéne válaszolni.
Monitort sem érdemes csak úgy letudni, ha van rá keret. Egy 24coll 16:9 FHD IPS monitor kapható 36k-tól, de itt akár lehet értelme egy 29coll 21:9 WQHD IPS monitornak is, osztott képernyővel, ami 71k.
Ezt átgondolva, mennyi marad a gépre?
A ház kinézete/mérete számít?
Legyen ilyen "business" kategória, tehát visszafogott, letisztult, fekete, jó hűtéssel. (Semmiképp se legyen gamer kinézete)
Mennyire legyen csendes a gép?
Nem annyira fontos szempont, szóval mindegy. Azt mondom, hogy átlagos.
Mekkora tárhelyre van szükség?
Szerintem 128gb SSD és 1TB HDD elég lenne.
Lehetséges-e, hogy később bővítésre kerül?
Azzal most ne törődjünk annyira, bár szerintem 16gb ram elférne mellé.
HÁZ Nem találtam megfelelőt egyelőre
TÁP Be Quiet System Power 8 400W - 13k
MBO Asrock B250M-HDV - 24k
CPU G4560 - 22k (árukeresőn 1 bolban kapható, szállítással)
HŰTŐ Arctic Cooling 11 LP - 4k
RAM 2x8gb G.Skill Ripjaws 3000 DDR4 - 37k
SSD Crucial MX300 525GB M.2 - 43k (HDD nélkül ha elég, ugyanez SATA csatlakozóval 44k)
Ez 144k + HÁZ.
Monitornak
[link] - 38k
vagy
[link] - 71k
Egyébként akár egy 5E-s ház is megfelelő lenne ( [link] ), nincs rezonancia, hűteni gyakorlatilag nincs mit :).
Pentium procit köszi nem.
Vegyük úgy, hogy monitor már megvan és maradt 200k csak a gépre. Felejtsük el most a monitort. Úgy mi a helyzet?
Be qiuet valamint corsair tápok közül melyek jók?
Például egy corsair cx430?
Írtatok 2 be quiet-et. Azok közül melyik inkább?
Ez a Pentium proci támogatja a HT-t, azaz 4 szálon dolgozik.
Az i5-7400 kb. 1,4x képes többre, de csak összes szálon, 1 szálon kb. 1,1x. Árban meg kb. 2,7x több.
Vagyis kegyetlen a teljesítménye az árához mérten!! Veheted i5-el, de szerintem felesleges pénzkidobás lesz.
A Be Quiet System Power 8 400W egy tökéletes táp, stabil feszültségekkel, alacsony zajjal, jó hatásfokkal alacsony terhelésen (ahogy ebben a gépben üzemelne).
Inkább háznak keresnék valami design-os letisztult formájút, ami nem túl nagy, mert a kinézet úgy látom fontos.
UI.: AKI lepontozott (feltételezhetően az 5k-s ház miatt, ami tökéletesen elég lenne egy i7 konfighoz is dVGA nélkül), fejtse már ki, látott-e élőben is ilyen házat, szerelt-e már bele konfigot, látta-e a hőfokokat? Megsúgom, 1db 12cm alulra betéve simán odaver hűtésben egy Fractal Design Core 1100 házat. Gondolom ezért is jön majd a mínusz, érv meg nuku.
Egyébként NEM ajánlottam a kérdezőnek, mindössze érzékeltetni akartam, hogy itt a hőtermelés minimális, tehát akármilyen ház megfelelne. De ezt is hagyjátok figyelmen kívül.
Az M.2 SSD-t meg azért ajánlottam, mert felesleges kábelek nélkül csatlakoztatható a lapba.
Az LP hűtőt meg azért, mert a gyárinál sokkal jobb, ráadásul a proci környékét is hűti.
Remélem lesz valaki, aki a minuszt majd indokolja is.
Ha nem lenne elvárás a "Business", letisztult ház, akkor simán ajánlanám egyébként azt az 5K-s házat.
Próbáljátok ki, vegyetek egyet, utána véleményezzetek.
Lehet kapni 100w-os márkás tápot is? Nem tudtam.
Nekem jó a 400w, nem gond ha nem fogyaszt annyit. A lényeg, hogy ne tegyen kárt semmiben és valami márkásabb legyen. Tehát semmiképp se egy "jó ez, úgyis csak irodai gépbe lesz oszt csá" legyen.
Corsair-en és Be quiet-en gondolkozom.
I5-6500 vagy i5-7500 legyen? Bár inkább kabylake, merr még olcsóbb is.
Ajánlanátok pár megfelelő közép-felső kategóriás lapot hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!