Irodai gép 230 ezerért?
Milyen hardverek lennének a legmegfelelőbbek ennyiért? Beleértve egy monitort is.
Csak irodai munkára használva.
Nagyon megköszönném, ha több hardver lehetőséget is ajánlanátok. Például 2-3 féle alaplapot meg tápot.
Csak azért, mert nem vagyok biztos benne, hogy lehet szerezni a környékemen.
Csak MS office 2016 és Creative cloud.
Tudom, hogy olcsóbb gép is elég lenne hozzá, de szeretném ha az ár 230 ezer környékén lenne, és minden hardver új legyen.
Vagy vehetjük úgy is, hogy monitorra lecsíptünk 30 ezret. Szóval maga a gép legyen 200 ezer. Így nem kell kínlódni a momitorral.
"Irodai gép 230 ezerért? ... Csak irodai munkára használva." ...
"mire kell?"
Ez jó volt :D
Vehetsz akár OEM Fujitsu, HP vagy Dell gépet is - az alsó kategóriákban még nincs annyira brutális profitmarzs rajtuk, de legalább van normális hazai terméktámogatás. Monitort meg amúgyis inkább ilyet érdemes választani munkára, a csili-vili Samsungokat és LG-ket kerülni kell (sok meghibásodás, fals színek, stb.). Pl.:
Lenovo Thinkcentre S510: [link]
Fujitsu P24T-7: [link]
""Irodai gép 230 ezerért? ... Csak irodai munkára használva." ...
"mire kell?"
Ez jó volt :D"
Okostojás, az irodai munka jelenthet könyvelőprogramot is meg CAD-et is, nem gondolod?
Nem előre összerakott gépet szeretnék.
Inkább csak a komponenseket kéne megnevezni. Ha lehet :)
Illetve felejtsétek el a monitort, nem lényeg. Azt megoldom.
Csak a gép legyen egyedül 200k akkor.
Hát, ha nem kell nagy GPU igényes feladatokat ellátnia...
7.gen intel procikban HD 630-van, az bőven elég, viszont, i7-es konfig nehezen jönne ki 200-ból...
Talán, egy i5 6600 (HD 530) ~70k
Irodai gép révén jól jársz min. 8(de inkább 16GB) RAM-al
- 8GB ~ 25k
- 2X8GB ~ 40k
Tápegységnek egy venti nélküli volna jó irodai gépbe, hiszen az nagyon csendes, viszont nem fér be a keretbe, így:
PSU: Be quiet 400W Straight Power E10 szerintem jó választás ~ 25k
Mivel irodai gép, az SSD "must have".
Samsung EVO 850 250GB ~ 30k
Jelenleg 160.000 Ft-nál leszel, e-mellé kell még egy alaplap, ház, és HDD.
Merevlemeznek egy 2TB-os Seagate jó lesz. ~25-30k
Természetesen elhagyhatod az SSD-t, így spórolhatsz rajta.
1. SSD-vel: ~15k marad alaplapra ---> Alaplapból annyi, ahány égen a csillag, de ez talán kifutja:
Asrock B150M PRO4S/D3
2. SSD nélkül: ~45k ---> nos, a következő pontomban jelölt alaplap főlé nem érdemes menni, így aztán maradhat egy kis plusz pénz egyéb dolgokra.
3. Olcsóbb SSD: Sansidk x400 128GB (~18k) marad ~27k ---> MSI B150M MORTAR, ez DDR-4 es memóriát támogat ~25-30k
Uppsz, majdnem elfelejtettem a gépházat :) De "beragasztod" az asztal alá a gépet, és akkor arra sem kell költeni.
ui.: direkt nem írtam mindig konkrét típust, mert valakinek biztos szúrná a szemét, hogy nem az Ő által "csodált (áhított?) típust ajánlottam.
Valami alap 18-20 colos monitort kaphatsz már 25k körül, billentyű+egér legyen mondjuk 5 ezer.
A többi:
Pentium G4560 21 ezer (bár egy 11 ezres G3900 is elég lehet akár)
Alaplapból Asus H110M-K, Asrock H110M-HDS, MSI H110M PRO-D a legolcsóbbak 16 ezer körül.
RAM 1x8GB DDR4, mindegy a típus. Sajnos 15 ezer alatt nem nagyon kapsz.
WD Blue EZEX 1TB HDD, 15k.
Adata Sp 550 240GB SSD, 24k, esetleg 5 ezerrel drágábban Intel 540s vagy Samsung 850 Evo.
Tápnak elég 300 wattos is, egy Be Quiet System Power vagy Antec VP, esetleg Enermax Maxpro.
Meg egy ház, ami tetszik, erre sem kell 10k-nál többet költeni, mondjuk egy Zalman ZM-T5 megfelelő.
Nem használtam ki teljesen a keretet, de szerintem irodai gépre nem nagyon érdemes többet költeni,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!