Tápegység vásárlásnál mire figyeljek?
A mostani tápegységem egy 650 wattos hkc v-power v-650. A gép terhelt állapotban viszont nagyon instabli, mivel a winchesternek nem jut elég áram, teszteltem minden komponenst külön, nem hibás egyik se, winchesterek tökéletesek. Így gondolom a tápegység kevés. A gépem kb. 250 wattot fogyaszt, és mégsem elég neki ez a táp, így a coolermaster oladlán ( [link] megnéztem, mit ajánlanak. Egy 500 wattos tápot ajánlott az oldal, ami a Cooler Master B500. Ami érdekes nekem, hogy ez a táp a 3.3 voltos és az 5 voltos szálon kevesebb ampert ad le, mint a jelenlegi, de a +12-es szálon jóval többet.
Szerintetek elég lenne az az 500-as táp a 12-es szálon nagyobb teljesítménnyel? Egyáltalán mi befolyásolja jobban a winchestert?
B széria nem annyira borzalmas, végülis ha nincs pénz jobbra, akkor az jó lesz. De látatlanban megmondom, hogy a B400 is elég lesz neked.
A merevlemez kapcsán az állapotát leginkább a tápegység feszültségszabályozása befolyásolja, mert a HKC egy olyan ergya tápegység, hogy 12V ágon 9-18V között csúszkál. Ami nem egészséges. Egyébként tökmindegy, hogy a dobozra mennyi wattot írnak, úgy is tudjuk, hogy az semmit nem jelent. Teszteket kell nézni.
Nem a dobozt kell nézni, hanem a táblázatot, abból több minden kiderül. Egyébként van valami gyenge védelem a hkc-ban is, ami annyit tesz, hogy túláram esetén a gépet nem süti meg. Ezt tapasztalatból mondom, már volt dolgom trafóhiba miatt túlfeszültséggel, sok mindent kisütött de a gépet nem :D Viszont ha nagyobb áramot húzok le a tápról akkor szinte biztos hogy ingadozik, ez tény.
A Coolermaster-t csak azért hoztam példának, mivel az ő oldalukon találtam ilyen kalkulátort, így van összehasonlítási alap. Valószínűleg fsp-t vagy ilyesmit nézek, az jóféle. Köszönöm a segítséget!
Nem a márkát kell nézni, hanem a konkrét modellt. Rengeteg gyártó csinál jó terméket, és mégtöbb rosszabbat. Továbbá nincs olyan gyártó, akinek minden termékét mindenhova lehetne ajánlani.
Ezek közül kéne nézni valamit:
Antec Earthwatts
Antec High Current Gamer
Corsair új CX (450M/550M/650M)
Enermax Triathlor ECO
Fractal Design Integra M
NZXT Hale82 v2
Seasonic S12II
Seasonic M12II
Super Flower FX Bronze
Super Flower Silver Green FX
XFX TS Bronze
EVGA SuperNOVA GQ
FSP Hydro X
Corsair CS
Cougar GX v3
XFX TS Gold
Bitfenix Fury
Super Flower Golden Green HX
Vagy ha teheted akkor ezek lennének a legjobbak:
BeQuiet! Straight Power E10
Cooler Master VS
Cooler Master V
Corsair Vengeance
Corsair TX-M
Enermax Revolution X't II
Enermax Revolution 87+
EVGA SuperNOVA GS
Fractal Design Edison M
FSP Hydro G
NZXT Hale90 v2
Super Flower Golden Green
Thermaltake Toughpower DPS G
XFX XTR Gold
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!