Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD Fx-8350 4. 0GHz 8 mag (16...

Goreh kérdése:

AMD Fx-8350 4. 0GHz 8 mag (16 Mb Cahce) lag spikes gondok! Miért van ez? (A többi lent. )

Figyelt kérdés

Szóval van nekem egy ilyen processzor az alábbi dolgokkal:

-Alaplap: Asus m5a97 le r2.0

-Videokártya: Asus Gtx 950 Mini

-Memória: Kingston 2X8Gb ddr3 (1866 MHz)

-Táp:600W

Ezekkel úgy gondolom nincsen semmi gond, de mégis ha BÁRMILYEN játékkal játszok egy idő után (10-15 perc) az "átlag" FPS-em hirtelen lecsökken mondjuk 15-25 Fps-ig.

Az átlag alatt a 60 FPS-t értem. Ezen kívül a processzor is kb 60°C körül van, tehát szerintem ez lehet a fő ok is: Tehát ha ezt a hőfokot eléri ez a lag be is jön és pár másodpercig így is marad. Talán a hűtésemmel lehet gond? Vagy a procin kell korrigálni?

2017. jan. 21. 09:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Normális lapot kellene venned és akkor nem lenne gond. Felfő a VRM, ekkor jön a throttling amit te ilyen formában tapasztalsz.
2017. jan. 21. 09:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Aham...okés gondolkozok rajta...
2017. jan. 21. 09:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Pontos típusa a CPU hűtőnek, tápnak, esetleg háznak?

Ha a gyári hűtő, érdemes lenne egy ilyet beszerezni, LC-CC-120, ami 6k.

Ezen kívül ha nem húzod a procit, érdemes lenne alul feszelni, azaz fix-ra állítani a feszültséget és egyre lejjebb vinni, amíg stabil marad.

2017. jan. 21. 10:04
 4/6 A kérdező kommentje:
LC-CC-100 a hűtőm. Tudom általában a gyári hűtők (AMD) eléggé zajosak, meg nem mindig úgy hűtenek ahogy kell, és amit mondtál valószínű az lesz, mert nem nagyon szeretnék még egyszer alaplapot venni :/ Talán a második válasz hasznosabb, de mind a kettőre megy a zőld.
2017. jan. 21. 10:13
 5/6 A kérdező kommentje:
A táp most nem igen hiszem hogy ok, mert most új és meglepően jó, a házat meg most cserélem, ugyanis a hűtés megoldás majdnem hogy katasztrófa.
2017. jan. 21. 10:15
 6/6 anonim ***** válasza:

A hűtő jó hozzá, csak az ár/értéke nem a legjobb. Alig drágább (500ft) a 120.

Egy tápon mi lehet meglepően jó? Egy jó 600W táp 30k fölött van.

2017. jan. 21. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!