Jól állítottam össze a gépem? (Nem, nem költök rá többet! )
Alaplap - ASROCK H110M-DGS
Processzor - INTEL Core i5-6400 2.70GHz
Memória - HyperX 2x4GB FURY DDR4 2133MHz
Videókártya - Manli GTX1060 3GB Gallardo
Merevlemez - WD Blue 1TB 64MB
Ház - ZALMAN R1 fekete
Táp - FSP HYPER 500
"nem vennék 500 W-nál kisebb tápegységet"
Az, hogy 500W, nem jellemzi egy táp teherbírását. Nem alapja semmilyen összehasonlításnak.
Azoknak jó ez, akik azt hiszik mint amit te, hogy az 500W erősebb, mint a 400W, a 600W meg mindkettőnél erősebb.
Nem feltétlen, sőőőt! Csak a számok nagyobbak, ebben tudok egyet érteni.
#10.
Na akkor mutatok egy jó 500W-os tápot:
Szóval nem a ráírt teljesítmény alapján határozzuk meg a táp minőségét.
Ti el vagytok tévedve. A minőségi táphoz én is ragaszkodok és tudom, hogy a Vargáné 600 W-os táp gyengébb egy Fsp Hyper 500 W-osnál. De! A specifikációhoz én mindíg tartom magam, itt pl.:
Ez alá nem megyek, mert jobban hiszek a gyártónak , mint BADABUM-nak, aki azt se tudom ki.
A másik: honnan szeded, hogy az a 30000 ft-os táp kell ide? Én tudok ennél is drágábbat, de ne vicceljünk már. Az az FSP teljesen kielégítő.
Harmadik: ez valami magyar specialitás, hogy ti a tápon olcsójánoskodtok? Külföldi oldalakat ha nézek, 500-1000 W közötti tápokat ajánlanak (minőségit), ti meg lefele mentek, mintha azt fürkésznétek hol az alsó határ.
(Kíméljetek meg attól, hogy mi mennyit fogyaszt, én is ismerem az adatokat.)
Én én vagyok, de te ki vagy??
Te gyűszűseggű, a gyártó azért ad meg pl. 500W-ot a videókártyához, mert számol azzal, hogy az a tápegység 12V ágon lehet, hogy csak 240W leadására képes.
Tessék, egy gyári tuningolt példány peak fogyasztása 130W. Egy i5-el se fogyaszt többet a komplett gép 250W-nál a konnektorból.
Vagy itt, nézd már meg, milyen tuningolt konfigban fogyaszott a konnektorból a komplett gép kb. 236W-ot. (az táp oldalon még kevesebb, annak is csak kb. 90%-a 12V-ról).
Senki nem akar itt alulról súrolni semmit, egy Be Quiet S8 400W tápra komolyabb konfigot is nyugodtan rá lehetne kötni.
#13.A Hyper széria sokkal gyatrább minőségű mint a CXm széria szóval miről is beszélünk,másrészt több teljesítményt is képes leadni.(igen ez már képes a ráírt teljesítmény leadására nem úgy mint a Hyper)
A Hyper egy rossz próbálkozása az FSP-nek,valahogy a belépő szinten helyezkedik el de túlárazott.
A hozzád hasonlók meg megveszik mert FSP.
BADABUM:
Nem rossz a System Power 8 se de az is belépő.
Persze bármilyen kis fogyasztású konfigot rá lehet bízni de egy OC rendszert azért nem.
Még mindig jobb mint a Hyper.
Hasonlítsd össze a feszültségeket, 12V, 5V, 3,3V ágakon.
A "ripple" vagy "zaj" 50 alatt van, akkor az tökéletesnek számít!!!
12V ág nem olyan "beton" stabil a Be Quietnél, de 2%-on belül van, a megengedett meg 5%.
Nyilván hatékonyságban nem olyan jó, de ezért a pénzért nem kapni jobbat, az tuti.
Tuning? Ha egy 6400at felrakok a 6600 órajelére, az már tuning? Nem.
Hát akkor vegyél magadnak 250 W-os tápot, de másnak ne ajánlgasd gyűszüseggű!
Itt egy tegnapi kétdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8..
"Nakam játék közben konnektorból mérve 460W ot eszik a gép 3570k @4.2GHz + 290x"
Hát nem logikusabb ráhagyni egy kicsit, gyűszüseggű BADABUM.
Vagy nézd meg itt egy CX-450M-el összehasonlítva számokat, engem nem győz meg, hogy ezért adjak ki plusz pénzt.
Szerintem az S8 400W-nál nem nagyon van jobb választás, gamer gépbe (mármint a belépő, közepes gamer gépbe, ahol azért a hardver a lényeg, minél jobb legyen adott összegből). Még a Pure Powert se tenném alá, az max. hatékonyabb pár %-al.
460W a konnektorból...
Egyrészt nézd meg a mai felhozatalt, egy GTX-1080 se eszik annyit mint egy r9 290x és 2x akkor a teljesítménye. :) Fogyasztásban az AMD is felzárkózott az INTEL NVIDIA mellé, illetve procik terén még nem.
460W. Milyen táppal? Nem mindegy. Hatékonyság pl. 80% körüli, akkor az táp oldalon már csak 368W. Ebból 12V ágon legyen kb. 360W, az 30A. Ezt a Be Quiet 400W is elviszi, az tud 32A-t :)
Nyilván egy ilyen géphez ettől függetlenül nem 400W tápot ajánlanék, ehhez már kell egy minőségi 500W.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!