Jól állítottam össze a gépem? (Nem, nem költök rá többet! )
Alaplap - ASROCK H110M-DGS
Processzor - INTEL Core i5-6400 2.70GHz
Memória - HyperX 2x4GB FURY DDR4 2133MHz
Videókártya - Manli GTX1060 3GB Gallardo
Merevlemez - WD Blue 1TB 64MB
Ház - ZALMAN R1 fekete
Táp - FSP HYPER 500
Akkor csak pár dolog:
Én alaplapnak inkább H110m-HDV-t vennék,RAM-nak 1X8GB mivel csak 2 Slot van,tápnak akkor már CX450m hasonló áron,háznak inkább NZXT S210.
HDS végű olcsóbb szokott lenni. 1x8gb ajánlott, bármelyik hűtőbordás jó, akár corsair 2666-os is megfelel, ha épp az olcsó.
GTX-1060 3GB helyett inkább RX-470 4GB. Hidd el, az az 1GB előbb utóbb hiányozni fog. A vram igény folyamatosan nő, a 3GB a GPU erejéhez képest már ma is sokszor kevés.
Tápnak én Be Quiet S8 400W-ot venném. Házból a ZM széria is jó, vagy Raijintek Arcadia.
Itt már spóroltál annyit, akár egy RX-480 8GB is beleférhet.
A házból elég az mATX is, gyakorlatilag 200-250W max. fogyasztásról beszélünk...
2es
Pedig a gyártó 1db SSD helyet ír. Pl. a Raijintek Arcadia házban lyuggatott lemezre lehet felcsavarozni. Az R1-nél lehet hogy ez vízszintesen, ha a képen jól láttam, a HDD helyek tetején helyezkedik el.
Hol írják? A PH-n?
Saját tesztjükben hoztak ki 1-2% különbséget játékok közben, mégis dual channelt javasolják. Nincs különbség. Fontosabb a bővíthetőség, mellesleg olcsóbb is.
Ahol számít, az a dVGA nélküli konfigok, mivel ott a ram-ból van memória osztva az IGP-nek is. Ott számít, akár 2x is lehet a sebesség játékban.
De neked lesz dVGA, szóval...
azért 1x8 mert 2 foglalat van a gépeden. és ha 2x4-et teszel bele, és majd később bővíteni akarod akkor el kell adnod a 2x4-et hogy vegyél bele 2x8-at.
Egyébként pedig nem érezhetően gyorsabb. SSD milliószor jobban visszaadja a sebességét mint most a RAM. A RAM hogy dual channel-be megy-e vagy sem az az IGP-nél érezhető + amit még én észrevettem talán a tömörítésnél-kicsomagolásnál.
kártyából vagy rx 470 4GB-os változatot vegyél vagy gtx 1060 6GB-os változatát.
3GB már lassacskán ma is kevés, és hiányozni fog az a +1GB VRAM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!