A 2016os Macbook Air megfelel egy programozást tanuló egyetemistának?
Eldöntöttem, hogy veszek egy Macbook Airt. Jövőre megyek egyetemre külföldre Computer Sciencre és programozásra akarok szakosodni. Csak az iskolai dolgokra és néhány egyszerűbb játékra tervezem használni. Szerintetek elég lesz 128GB SSD tárhely és 8GB RAM az iskolai munkákra és az elvárt programokat nehezebb beszerezni macre?
Tudom, hogy ezek kényes témák sok embernek, de megvannak az okaim, hogy mért akarok programozónak tanulni egyetemen (annak ellenére hogy magunktól is meglehet) és hogy mért akarok Macbook Airt és nem prot vagy PC-t használni. Légyszíves ezekről ne beszéljetek...
Kedves 20as válaszoló! Az én felhasználói szokásaim abszolút nem használják ki egy MacBook Air-ben rejlő erőt, egy szóval sem írtam, hogy nekem emiatt kell MacBook. Nekem a többi eszközömmel való együttműködés, a minőség, a könnyű vékony kialakítás, a könnyű hordozhatóság és a verhetetlen akkumulátor miatt szimpatikusabb, mint egy Windows gép. Ebben a kategóriában pedig a Windows laptop sem olcsóbb.
Nem értek a programozáshoz, nem ilyen témában tanulok, nekem nem kell erőgép egyértelműen, de ne mondja nekem senki, hogy aki informatika szakon tanul egyetemen, az 16 giga rammal, 8 maggal és 4 gigás videokártyával szerelt Windows laptoppal kezdi és rögtön a Microsoftnak fog programokat, vagy Blizzardnak játékokat fejleszteni. De lehet így van, abszolút nem értek hozzá. De azt se hiszem el, hogy egy 8 giga rammal szerelt MacBook Air teljesítménye ne lenne elegendő bőven. Amúgy miért is kellene virtuális környezetben programoznia? Ezt értem legkevésbé. Még én is tudtam a régi Air-emre dual boot-tal teljes értékű Windowst telepíteni az osx mellé, csak a kísérletezés miatt. Se a driverekkel, se mással nem volt probléma, indításnál ha akartam Windowst indítottam. Egy-két játék miatt jól jött , aztán törlés. Valami más miatt kell a virtuális környezet?
Ezért írtam, hogy a 128 Gb SSD lehet kevés a két rendszernek egymás mellett, a Windowsnak és a programoknak amiket használni fog elég kell hogy legyen egy 2016-os Air teljesítménye, nem csak az én Netflixemnek.
De nem értek az informatikához és a programozáshoz...
Szia! En programozonak tanulok egyetemen, es en is macbookot akarok venni pont erre a celra :D abban igazuk van, hogy keves lesz a 128gb, attol nagyobbat kell nezni, mert a programok amiket hasznalni kell, azert eleg sok helyet foglal el. Nyilvan van ami nem fut az alman, igy kelleni fog egy virtualboxos win is (de az elozo hozzaszolasoktol eltekintve nem, nem fogja annyira kicsavarni mint egy wines gepet...). Eleg sokat hallani a suliban is, hogy fujj macja van, de a legjobb tanarok is megmondjak, hogy programozni macen a legjobb. Sot, kicsit ellentmondasos, hogy az android studio pl egy wines gepet megol ha csak az emulatort nyomod be rajta, mig egy macen olyan gyonyoruen fut, hogy elvezet programozni.
A masik: a kulso. Igenis szamit. Ha mar egy olyan eszkozt vesz az ember amit orakhosszat bamulni fog, akkor had engedje mar meg maganak, hogy olyan legyen amit szivesen nez:D az meg, hogy mas nem engedheti meg maganak.... nyilvan vannak olyanok akiknek apuci anyuci megvesz barmit, de en pl az utolso 5 forintot is en kerestem meg ra, ha meg erre gyujtogetek mar joideje, es ezert is dolgozom, akkor csak olyat fogok venni ami tetszik. Mas is tud dolgozni, mas is tud gyujtenj ra. Ja, es suli mellett dolgozom en is, nappalis vagyok :)
Bar en pro-t neztem, mert annak van hdmi-je, ami azert eleg hasznos tud lenni :D
Az akkumulator pedig tenyleg tudja a 10-12 orat rendes hasznalat mellet is.:)
Vegul arra is valaszolnek, hogy de, eleg sokan vannak akik a buszon/vonaton is eloveszik a lapost es programoznak rajta :D en is csinaltam amig szegeny gepem felnem mondta a szolgalatot (3 eves Dell).
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!