Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A 2016os Macbook Air megfelel...

A 2016os Macbook Air megfelel egy programozást tanuló egyetemistának?

Figyelt kérdés

Eldöntöttem, hogy veszek egy Macbook Airt. Jövőre megyek egyetemre külföldre Computer Sciencre és programozásra akarok szakosodni. Csak az iskolai dolgokra és néhány egyszerűbb játékra tervezem használni. Szerintetek elég lesz 128GB SSD tárhely és 8GB RAM az iskolai munkákra és az elvárt programokat nehezebb beszerezni macre?

Tudom, hogy ezek kényes témák sok embernek, de megvannak az okaim, hogy mért akarok programozónak tanulni egyetemen (annak ellenére hogy magunktól is meglehet) és hogy mért akarok Macbook Airt és nem prot vagy PC-t használni. Légyszíves ezekről ne beszéljetek...

2017. jan. 7. 18:46
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem az, hogy nincs rá keret és nem csak az dobozban hozzá járó apple matrica miatt kell :D Már most sokat utazok a laptopommal és az egyetemen valószínűleg többet fogok. A hosszan tartó akura és a hordozhatóságra megyek... Az új macbook pro nem tetszik és a mostani gépem specjei is megfelelőek mert nem vagyok gamer csak kicsi front endhez, wordre és pptre, meg persze facebook/youtubera bőven elég akár a mostani gépem is(i3 core 4gb ram)...egyedül attól féltem, hogy a programozáshoz nem elég és elnézést kérek, hogy a külsőségeket is figyelembe veszem laptop választásnál.
2017. jan. 7. 20:31
 12/24 anonim ***** válasza:

a programozáshoz a töredéke kell, mondjuk azt hogy 2 év mulva még nem leszel képes olyan programot fejleszteni ami egy 10 éves gépen ne fordulna le pár másodperc alatt..

gyakorlatilag egy átlag programozónak messze nincs szüksége olyan kaliberű gépre mint egy gémergyereknek.

Mondok egy páldát kitalálom hogy wifit akarok törni leszedem a reavert..

bepötyögöm hogy make, forditsa le, a gép amin csinálom 3 éve 9000 ft ért vásárolt amd procit tartalmazza mert fileservernek használom.. a gép linux mellett wint futat vortuális közegben, plusz routerként is teker, le is tölt éppen és pont az egyik cpu maggal tömörítek..

9000 ft os prociról beszélek.

beirtam a kedvedért, 5 másodperc alatt lefordította.. ennyi. feltehetőleg a csávó ezt hónapokon át írta, 5 másodperc alatt kész volt.

Hát őő ennyi a programozói igény, innentől a tudás számít :)

2017. jan. 7. 20:37
 13/24 anonim ***** válasza:

Előző generációs MBP miért nem jön szóba? Lényegében csak GPU teljesítményében (és kijelzőben) marad el a mostanitól.

#12: Azért ne tegyünk úgy, mintha egyetemen mindenki konzolból fordítana kis programokat. Biztosan találkozni fog modernebb IDE-vel, és szinte biztos, hogy fog GUI-s alkalmazást fejleszteni naprakész technológiával. Egy Visual Studio designer pl i5-ön is szenvedés tud lenni, de Xcode Interface Builder is gondolkozni szokott, ha kicsit is komplexebb storyboarddal kell dolgozni.

2017. jan. 7. 20:56
 14/24 BM-Striker ***** válasza:
Igen, MBA egy jó ultrabook, bár a 128gb szűkös lesz, ha virtuális gépeket, vagy Boot Camp-et használsz.
2017. jan. 7. 21:17
 15/24 anonim ***** válasza:

Azt írta az aksi miatt nem akar erősebb gépet - az okát mondjuk nem értem ennek sem, egyrészt az apple szerint az air 12 órát *bírhat*, a pro meg 10 órát, égbekiáltó különbség valóban, másrészt meg senki sem a buszon programozik(vagy úgy nyomod majd mint az írók, beülsz egy starbucksba hipster szerelésben, hogy mindenki jól lássa hogy az elithez tartozol? :D), jó eséllyel lesz a környéken egy dugasz amire rá lehet kötni a gépet.

Elég a 128gb, csak ne nagyon pakolj rá mást, a gyenge proci, és a kis kijelző itt sokkal nagyobb probléma lesz, ezeket a gépeket nem munkára tervezték, hanem hogy az ágyból döglődve is tudj netezni reggel, telefonénál nagyobb kijelzőn. Aztán a tabletek megjelenése után valahogy itt maradtak(talán a billentyűzet lehet az oka, elképzelésem nincs).

Sokat tűnődtem egyébként, hogy mégis hogy lehet elpasszolni a 2 magos "i5\i7" es gépeket 1000-1500 dolláros áron - arra nem gondoltam, hogy a szép csomagolás az oka. De ha már itt tartunk önmagában a 2 magos i7 is nagyon bizarr, gyanítom egy pentium g nek felel meg(ha egyáltalán).

2017. jan. 8. 08:06
 16/24 anonim ***** válasza:
a sok nagyon okos ember, véleményezi a Mac-eket, olyanok akik maximum a MédiaMarktban probáltak ki legalább egyet.
2017. jan. 8. 09:57
 17/24 anonim ***** válasza:
80%

Tipikusan olyan válaszok érkeznek, amik fikázzák a MacBook Airt, de nem saját tapasztalat alapján. Gyanítom egyik hizzászólónak sem volt még Macbookja. Tavaly októberben adtam el a 2011-es 11"-os MacBook Air-em 135 ezerért... egy 5 éves gépet. Semmi, de semmi problémám nem volt vele, azon kívül, hogy a 11"-nál már nagyobbat akartam. Abban még 2 gb RAM volt, de számomra semmilyen hátrányt nem éreztem a kevés memória miat. Nyilván nem programoztam, a legerőigényesebb alkalmazás az Adobe Lightroom volt és az iMovie, de egyáltalán nem volt lassú. Hétköznapi felhasználásra (böngészés, e-mail, Office, Netflix, full HD filmek) még évekig kiváló lesz.

A külső igenis számít. Teljesen más egy igényesen kialakított, full alumínium, hihetetlenül könnyű és vékony laptopot kézbe venni, mint egy műanyag, hangos gépet, legalábbis én így vagyok vele. Nem az alma logó ami számít, hanem a minőség. Miután eladtam vettem egy iPad Air 2-t, mert az 1 éves Samsung tabletem már inkább kézbe se vettem, de hiányzott egy tablet, mert sokat tanulok rajta, könyveket olvasok, Netflix minden nap, a jegyzeteket azon olvasom, rövidebb szöveges anyagot (5-6 oldalas egyetemi beadandó dolgozat) simán megírok rajta Pages-ben. A 9,7" pont megfelelő, a minőség kiváló, a fém ház igényes és könnyű. Az ára pedig semmivel sem több, mint egy hasonló tudású android tableté, de használni teljesen más a kettőt.

Levelezőn járok egyetemre, nem vagyok kollégista, így a laptop eddig nem hiányzott. Viszont az egyre több beadandó, az egyre összetettebb "kutatások", angol nyelvű források keresése, fordítása, gyűjtése iPad-en nyilván kellemetlen, az már túl mutat a tartalomfogyasztáson, így én is gondolkozom egy 2016-os MacBook Air vásárlásban. Nagyon imádom a szoftveres környezetet, azt ahogy az iPhone-om együtt működik a tablettel és a MacBook-al. Nem villogni akarok vele, hanem gond nélkül, jogtiszta szoftverrel használni arra, akire nekem kell. Szeretem az igényes dolgokat és ha van forrásom rá, mert a tanulás mellett folyamatosan dolgozom, akkor miért vennék egy műanyag laptopot, ami mellett arra gondolok, hogy basszus egy Macbookra is lett volna pénzem, de kompromisszumot kötöttem. A vége az lenne nálam, hogy bukóval eladnám a Windowsos gépet és vennék egy 13"os MacBookot. De ez én vagyok és az én véleményem. Ja és a tabletet a kisfiam is szívesen használja, persze pont mikor nekem is kellene.

Az ár pedig egy külön történet. Leül valaki a könyvtárban és elővesz egy MacBook Airt, mellette lévő asztalnál mondjuk egy teljesen ugyanabba a kategóriába tartozó Dell XPS laptopot. Bemegy egy másik hallgató, akinek nincs pénze sajnos Apple laptopra és rájuk néz, meglátja az alma logót és rögtön azt gondolja magában, hogy ez is csak vagánykodni hozta ide a gépét, megmutatni, hogy neki erre is van pénze, miközben a Dell gép lényegesen többe került valószínűleg, mint a MacBook.

Számomra a minőség és könnyű hordozhatóság a lényeg. Az, hogy ne kompromisszumot kötve vegyek egy olcsóbb gépet, hanem olyanom legyen amit élvezet használni. Lehet, hogy egy külön állatfaj vagyok, de én a tanulásra is könnyebben rá veszem magam, ha a segédeszközt is szeretem. Otthon pedig max a feleségemnek mutogatom, a munkahelyemen pedig az irodámnak, kávézóba nem járok, az egyetemen pedig azért előfordul, hogy Airt vesznek elő a táskából. Ha szeretném a Windowst, akkor Dell-t vennék, de számomra az Osx szimpatikusabb. Nincs káros szenvedélyem, még csak kávét sem iszok, de a tanulás és munka, plusz nem kevés túlóra mellett szerencsére megengedhetem magamnak, így nem akarok kompromisszumot kötni.

Kedves kérdező: egyértelműen jó választás a MacBook Air. A 8 giga RAM és a Turbo Boost processzor még ha csak 2 magos is, évekig ki fog szolgálni és imádni fogod. Nem a magok száma számít, de ezt azért illene tudnia annak, aki egy ilyen topichoz hozzászól. Ebből látszik, hogy hírből sem ismeri az Apple termékeket. A 128 Gb SSD, ami nálad kevés lehet, de ebben olyan tud segíteni, aki programozást tanul az egyetemen.

2017. jan. 8. 10:44
 18/24 anonim ***** válasza:
31%
nekem '16-os Airem van, és imádom. Elképesztően gyors, még ha a specifikációk alapján a sok okos okj-s informatikus azt mondja. Nem árt elfelejteni, hogy úgy mint az iphone esetében is, egy szoftvert írtak egy adott gépre. Nem véletlen, hogy még az iphone 5s a maga 1 gb RAM-jával lazán kenterbe vágja a 4-8 gb RAM-os, 4 magos telefonokat is. Valahogy így van ez a mac-ek esetében is.
2017. jan. 8. 10:58
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

#18 Telefonokat ne hasonlítsd gépekhez. Ott nem elég a sirány minőséget szintbe hozni egy jó, kis gépigényű OS-el..

Mi bajod az OKJ-sekkel?

2017. jan. 8. 12:53
 20/24 anonim ***** válasza:

utolso par hozzaszolo:

Két érdekel hogy a netflixen tudsz filmet nézni és emailt gépelni ami a gépnek 1%át se tekeri ki, amikor a kérdezőnek a suliban egy windows rendszer alá kell fejlesztenie virtuális környezetben osx alól :)

az egyiknél a lelkét kitekeri a gép, a másiknál meg egy 2008as windowsos gép is röhögve elteker..

2017. jan. 8. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!