Laptop ventilátor kikapcsolása okozhat problémát?
Sziasztok.
Van egy ASUS K555L típusú laptopom, nos a ventilátor iszonyatosan zúgott, ezért szétszedtem és megállítottam a ventilátor működését, most már gyors a laptopom és nincs kellemetlen hang, ez okozhat problémát, hogy nem forog a ventilátor? Illetve a külső nagy laptop ventilátor megoldhatja a problémát, hogy ne melegedjem fel? Nagy valószínűséggel a ventilátorom csapágyas, nos a kérdésem nagyobb kárt tudok okozni ezáltal hogy lestoppoltam a ventilátor működését (külső ventilátort használok természetesen).
Valószínűleg túl fog melegedni a laptop és lekapcsol ha szerencséd van.
Ha csapágyas volt a venti akkor vegyél egy másikat.
Nézd meg a cpu/vga/vrm hőmérsékletét Aida64-el.
Ha már hangot ad, akkor a takarítás halottnak a puszi. Az elégtelen hűtés miatt egy dolog, hogy tojást sütsz rajta, de ami fontosabb, hogy a CPU technológiájából adódóan tévesen működik, ami először csak hibákban, lefagyásokban jelentkezik, később fizikailag károsodik. Ezt megelőzendő a bios általában letilt, ha a szenzor jól működik és ha ez a képesség adott.
A "külső nagy laptop ventilátor" nem tudom micsoda, de a "belső kicsi" meg célirányosan a cputokot hűtötte, mert így hatékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!