Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplap vagy táp hiba?

Alaplap vagy táp hiba?

Figyelt kérdés

Vettem egy gépet, pontosabban minden alkatrészét egy gépnek, amiket bevittem szervízbe összerakatni. Pár óra múlva hívtak, hogy sajnos hibás az alaplap, azt mondták, "se kép, se hang". Próbálták másik processzorral, ugyanez lett az eredmény..

Most visszaküldöm garanciáztatni az alaplapot, de én valahogy attól félek, hogy mi van ha ez inkább mondjuk táp hiba? Vagy akár másik alkatrész hibája?! Azt nem mondták hogy a gép elindult-e, ezért gyanakodok hogy esetleg a tápegység..

Szóval, tudom, elég kevés a konkrétum a történetben, de az ismert infók alapján ez valóban alaplap hiba lehet, vagy ennyiből nem nagyon tudjuk megállapítani, csak reménykedni lehet hogy a szakszervíz - ha már egyszer szakszervíz - nem tévedett?

2016. dec. 19. 00:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiből nem lehet megmondani, remélhetőleg értenek hozzá, és helyesen állapították meg a problémát.
2016. dec. 19. 00:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Milyen konfig? Azt leírhattad volna, nem elhanyagolható infó.

Honnan rendelted és mikor?

Nagyobb PC boltokban (pl. PCX, ipon) vállalnak gépösszerakást, ha azoktól rendelted, lehet bölcsebb döntés lett volna velük összerakatni, mint a sarki PC szervizessel. Már csak azért is, mert ha gond van, nem kell a küldözgetéssel külön bajlódni.

Egyébiránt marad a remény, hogy nem téved a szervizes.

2016. dec. 19. 07:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerűen meglehet állapítani, hogy ha alaplap probléma van, akár laikusnak is, pláne ha szerviz, morze jelet küld és onnan lehet tudni.

De van posta kártya is, ami kimutatja ha problémás vmi, ilyen is biztos van a szervizekben.

2016. dec. 19. 11:09
 4/5 Snake Bite válasza:
Pontosan. Akinek sűrűn problémája van a számítógéppel és nincs kedve szervizbe vinni az vegyen post kártyát. Egyébként Számítógépház zárlat, videó kártya zárlat monitor kábel zárlat, processor, táp és alaplap hiba a lehetséges.
2016. dec. 19. 11:41
 5/5 A kérdező kommentje:
#2-es: igen, pontosan ipon és pcx-ről rendeltem, a nagy részét pcx-ről, viszont volt amit iponról - ezért nem rakattam össze..
2016. dec. 19. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!