Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az nem gáz ha sokszor nem...

Az nem gáz ha sokszor nem forog a gpu ventilátora?

Figyelt kérdés
Helyzet a következő most vettem egy sapphire radeon rx 470 nitro 4gb-os videokártyát és kb ha nem játékba vagyok soha nem forog de én elég melegnek érzem az nem baj? mert mikor játékba lépek akkor elkezd pörögni de akkor se nagyon pedig elég sokáig játszok és akkor is elég melegnek érzem... ez baj?

2016. dec. 8. 22:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Elvileg ezek a kártyáknak csak akkor megy a hűtésük, ha elérnek egy hőmérsékletet. Szerintem nézegesd programmal a hőmérsékleteket.
2016. dec. 8. 22:26
 2/8 A kérdező kommentje:
valamilyen progit tudsz ajánlani?
2016. dec. 8. 22:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Ne kezzel nezegesd hanem programmal, eleg pontosan megallapitjak mar a cpuk es gpuk a aajat homersekleteiket. Hwmonitor ingyenes, vagy aida, msi afterburner.. sok lehetoseged van.

70°c felett ne aggodj.

2016. dec. 8. 22:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Marmint 70 alatt..
2016. dec. 8. 22:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Rendelkeznek ilyennel:

[link]

2016. dec. 8. 22:30
 6/8 A kérdező kommentje:
most így alap helyzetbe 50°c-os :)
2016. dec. 8. 22:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan egy előző generációs R9 380 van, de már ezen is alkalmazták azt, hogy 50°C-ig a ventilátorok nem forognak.

A Sapphire kártyákhoz a gyártó weboldaláról letölthető a SAPPHIRE TriXX OC Utility. Ez alkalmas a ventilátorok fordulatszámának szabályozására, automatikusan vagy manuálisan sőt, saját profilt is létrehozhatunk vele (azaz, hogy mekkora hőmérsékletnél, mekkora fordulatszám legyen). Ennek piszkálása természetesen csak saját felelősségre!

2016. dec. 8. 23:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy bizonyos hőmérséklet felett kezd el forogni.

De a gépek úgy vannak megcsinálva, ha jóval felmegy a hőm. az átlag fölé, akkor kikapcsol a gép.

2016. dec. 8. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!