Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez még nem káros a CPU-nak?

Ez még nem káros a CPU-nak?

Figyelt kérdés
BIOSban felhúztam az intel p. dual-core e6500 2.93GHz procim órajelét 3.46-ra. így 1.28V helyett max 1.36V kell neki. eddig leterhelés közben 70°C körül volt most 80°C. ez már káros vagy még nem?
2010. máj. 1. 15:34
1 2
 1/11 Jenci ***** válasza:
Inkább a feszültség értékekkel vigyázz,de persze fontos a hűtés is.Ha tuningolsz,inkább használj erre alkalmas hűtőt.Ami a procit illeti,ő védi magát és lekapcsol,ha túlmelegedne---persze hosszútávon nem jó a magas hőmérséklet.
2010. máj. 1. 15:47
 2/11 anonim ***** válasza:
ez már nagyon káros!!!! sokkal többször fog lefagyni a géped... nincs nagyon gyorsulás... és sokkal melegebb = sokkal gyorsabb elromlik
2010. máj. 1. 15:49
 3/11 A kérdező kommentje:

aham. most leszedtem a ház oldalát mert nincs hűtés a házon, és ugyanúgy 70°C mint régen. de nekem sajnos pont arra az 500MHz-re van szükségem =/ és a második magra is dobott 200MHz-t... és bocs. nem 1.36V hanem 1.328V...

át is állitom a BIOSban, hogy ne kapjon túl sokat. "sokkal többször fog lefagyni a géped" ami ezt illeti, nemtudom, majd tapasztalva lesz, de hogyha egyszer is lefagy akkor egyből veszem vissza, szóval köszi a tanácsot.

de am hozzátenném h nem tudok mit csinálni am sem a hőmérséklettel mert még alapállapotban is 70°C gépház oldalával fent. 2 hónapja vettem, és eddig semmi probléma nem volt a 70°C miatt. én ugy tudom h Intel a 100°C-t is birja, és inkább az AMD birja csak a 60-70°C-t. szóval leginkább ezzel a feszültséggel vagyok bajban...

2010. máj. 1. 16:27
 4/11 Jenci ***** válasza:
5000 körül már lehet venni jó hűtőket.Azt javaslom vegyél bele.A 100 fok egy lehetőség,de nem ajánlatos tartósan ennek közelében üzemeltetni a procit!
2010. máj. 1. 16:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Rendesen van pasztázva a borda és a proci között? Még fesz. emeléssel se szabadna alapból 70 fokra felmennie.
2010. máj. 1. 16:38
 6/11 anonim ***** válasza:
a 100fok az hülyeség nekem is intelem volt ugyanezt csináltam és hopp 80foknál elszállt és vehettem újat ... vigyázz mert 70 az már nagyon sok vegyél bele sok hűtést és én nem húznám fel nagyon sokszor lesz majd kékhalál és fagyás ahogy az előttem válaszolók már leírták :D te döntésed én nem csinálnám
2010. máj. 1. 16:42
 7/11 anonim ***** válasza:
nekem a core duo 2600 asom van progival huzva 2800 ra és még így is 40 fok alatt van
2010. máj. 1. 17:53
 8/11 A kérdező kommentje:

oké. hát akkor most inkább visszaveszem és szerzek jobb hűtést :) és az a paszta van amit a hűtő aljára nyomtak mikor vettem a procit. lehet h nem is elég. mert nagyon kicsi rétegben volt, és kevés is, de azért gondolom nem ugy adják h ne legyen elég.

szóval akkor köszi a válaszokat :) megjegyeztem :D nemszabad :D

2010. máj. 1. 17:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Szabad tuningolni, csak egyszerűen nem éri meg, ha hosszabb távon szeretnéd a szobád lakóját életben tartani...:)

Vegyél rá egy jó kis hűtést, és menni fog az...:)

2010. máj. 1. 21:08
 10/11 anonim ***** válasza:
még hűtéssel sem! semmi esetben sem szabad!!!! .. főleg intelt .. az AMD-ket sokkal jobban szabad húzni azok legalább kibírják(egy bizonyos mértékig) (és mielőtt jönnének a válaszok hogy ez hülyeség azoknak üzenem hogy hozzáértő vagyok)
2010. máj. 1. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!