Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Káros a merevlemeznek?

Káros a merevlemeznek?

Figyelt kérdés
Van 2db vinyó a gépemben az 1 iken van az oprrendszer a másikon meg filmek,zenék,képek..stb és az a merevlemez elég sürün le ál.hallani lehet mikor meg ál a motor benne 1 katanás kiséretében!de csak akkor ál le ha arrol a merevlemezröl nem használok semmi adatod!kb10-15perc használat után le ál....ez a gyakori le állás,be indulás lehet neki káros?????
2011. máj. 20. 16:01
 1/8 asddaasdda ***** válasza:
elvileg ez még jótt teszneki mert nem megy
2011. máj. 20. 16:02
 2/8 A kérdező kommentje:
ezt igy gondoltam én is...de nem rég olvastam 1 ehez hasonló forumban h a gyakori felpörgéseket nem szeretik a merevlemezek,s ez károsithatja öket...nem tudom h ez igaz-e.
2011. máj. 20. 16:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Sok véleményt halottam jómagam is erről, a gép többszöri ki és bekapcsolása sokkal többet árt a merevlemeznek mint ez az adathozzáférés miatti hirtelen elindulás és megállás,

tapasztalatom szerint a táp hamarabb fel szokta adni meg a gép is elavul de a merevlemezek még működnek.

2011. máj. 20. 17:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Minden mikroelektronikai dolognak a folyamatos üzem jobb mint a sorozatos ki be kapcsolás.Hozzám került egy HDD amin 5679 ilyen leeállásos hiba van amit te írtál, és amióta nálam van nem lett több hiba. Lehet hogy a vezérlő kábel szakadt vagy a tápkábel.
2011. máj. 25. 20:06
 5/8 anonim válasza:

hm...ha nem használod akkor még jó hogy leáll, ez olyan mint a monitror.

am ha akarod, próbéld ki ezt a dolgot (lehet hogy működik, baj nem lehet belőle)

asztal, jobbkilk, tulajdonság,képernyőkímélő, energia ellátás, merevlemezek kikapcsolása: soha

eddig nem tudtam mire jó ez, de szerintem erre XD

2011. máj. 25. 20:07
 6/8 anonim ***** válasza:

" az adathozzáférés miatti hirtelen elindulás és megállás"

Adatkeresésnél nem állhat meg a lemez, nem is lassulhat az folyamatosan forog működés közben, meg nem áll és nem is lassul a forgás.

2011. máj. 25. 20:14
 7/8 anonim ***** válasza:

A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:07

Ahogy írod. Pontosan erre való az energiagazdálkodás beállítása. Innen is elárhető: Start-Beállítások-Vezérlőpult-Energiagazdálkodás

2011. máj. 25. 20:54
 8/8 anonim ***** válasza:
A mai merevlemezeknek nem nagyon árt semmi ilyen jellegű dolog. Ha pedig mégis gáz van valami csoda folytán, garanciaidőn belül cserélik, 2-3évente meg úgy is vesz az ember nagyobbat/újat.
2011. máj. 25. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!