Jó ez a konfiguráció? (Illetve, hogyan lehetne faragni az árából? )
Itt a konfig:
A keret maximum 240-250 ezer forint, mert kell még pénz az operációs rendszerre is, tehát azzal együtt kéne maximum 280 ezernek lennie, de a legjobb az lenne ha 270 ezerben tudnék maradni.
Megjegyzem csak FHD felbontás a cél. Illetve kevés időm van játszani, ezért nagyrészt csak egyszerűbb indie címeket tolok, az AAA játékokban pedig sok esetben eléggé el vagyok maradva (Értsd: 2-3 évet is csúszik némelyik mire megveszem, egy évben pedig max. 2 friss AAA programot vásárlok)
Viszont nem lenne rossz egy erős gép, hogy ne keljen vele sokat babrálni.
Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!
Alaplap: Msi b150m mortar
Processzor: i5 6500
RAM: Elég 8gb. (nagyon felmentek az árak szóval 32.000 ft nem ér meg 16gb ram.)
compker.hu oldalon nézd meg a gépet.
Az alaplap jó, sokkal jobb az MSI Mortar lapnál.
Proci ok.
Memóriából legolcsóbb hűtőbordás, esetleg használtan garival.
VGA-ból a legolcsóbb GTX-1060 6gb normális hűtéssel.
Zalman Z9 Neo fehér ház esetleg? Alig drágább.
Tápnak valami jobbat tennék, pl. Be Quiet Pure Power 9 4-500W bőven elég.
HDD oké, azt a kis SSD-t hagynám a fenébe. 240-250gb is kicsi, ha leformázod meg hagysz 10% üres helyet rajta legalább, soványan 200gb fér rá, felesleges. A kisebbre meg 100gb. Akkor minek? Egy játék ha ráfér. Win töltési ideje nem lényeg.
Ha lenne kereted, Crucial MX-300 525gb lenne az ideális HDD nélkül, 38k. Arra 450gb-ot tudsz rátenni, hogy maradjon még üres hely is rajta.
Összeraktam ezt:
Viszont 8GB RAM mellett is drága még. Pláne, hogy a tanácsok alapján drágább procit és tápot választottam.
Esetleg érdemes lehet várni, hogy lemenjenek az árak? Mert 1 hete még olcsóbbak voltak a cuccok. Legalábbis a VGA biztos.
Szerintem pedig az SSD egy kötelező eleme egy normális gépnek. Több, mint 6 éve használok SSD-t (Jelenleg 250GB Samsung EVO) és nem tudnák meglenni nélküle.
Egy 120GB-s pedig bőven elég az OS-re és néhány játékra.
Rengeteget nyernél rajta, ha máshol állítanád össze a gépet.
Compker árak:
Alaplap -2K (első konfigból, mortal nincs)
CPU -2k
RAM -5K
Videókártya -4K (más verzió)
HDD -2k
SSD -1k
Ház -2k (Sima Z3 10,7K vagy Z3 Plus 13K)
Táp -200Ft (FSP Hexa+ 500W, Hydro nem volt jó árban)
Végeredmény 251K szóval pont benne van a keretben.
Én az SSD-t semmiféleképpen nem venném ki, de rajtad áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!