Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jó ez a konfiguráció? (Illetve...

Jó ez a konfiguráció? (Illetve, hogyan lehetne faragni az árából? )

Figyelt kérdés

Itt a konfig:

[link]

A keret maximum 240-250 ezer forint, mert kell még pénz az operációs rendszerre is, tehát azzal együtt kéne maximum 280 ezernek lennie, de a legjobb az lenne ha 270 ezerben tudnék maradni.

Megjegyzem csak FHD felbontás a cél. Illetve kevés időm van játszani, ezért nagyrészt csak egyszerűbb indie címeket tolok, az AAA játékokban pedig sok esetben eléggé el vagyok maradva (Értsd: 2-3 évet is csúszik némelyik mire megveszem, egy évben pedig max. 2 friss AAA programot vásárlok)

Viszont nem lenne rossz egy erős gép, hogy ne keljen vele sokat babrálni.

Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!

2016. nov. 28. 22:03
1 2
 1/14 Bandi1214 ***** válasza:

Alaplap: Msi b150m mortar

Processzor: i5 6500

RAM: Elég 8gb. (nagyon felmentek az árak szóval 32.000 ft nem ér meg 16gb ram.)

2016. nov. 28. 22:10
 2/14 anonim ***** válasza:
Jó konfig, csak a tápegységnél Hexa helyett FSP Hydro Bronze-ot vennék, újabb és jobb és csak 2-300 ft-tal drágább.
2016. nov. 28. 22:11
 3/14 anonim ***** válasza:
10%
Tavaly Black Friday-en dupla ekkora SSD-t vettem ilyen áron.
2016. nov. 28. 22:15
 4/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a 6500, drágább és így sem vagyok keretben, persze az alap és a RAM amin lehet spórolni, bár utóbbi nem tudom, hogy jó ötlet e ha 3 évre tervezek a géppel. Mondjuk bármikor tudok berakni még 8 GB-t ha kevés lenne.
2016. nov. 28. 22:16
 5/14 anonim ***** válasza:

compker.hu oldalon nézd meg a gépet.

Az alaplap jó, sokkal jobb az MSI Mortar lapnál.

Proci ok.

Memóriából legolcsóbb hűtőbordás, esetleg használtan garival.

VGA-ból a legolcsóbb GTX-1060 6gb normális hűtéssel.

Zalman Z9 Neo fehér ház esetleg? Alig drágább.

Tápnak valami jobbat tennék, pl. Be Quiet Pure Power 9 4-500W bőven elég.

HDD oké, azt a kis SSD-t hagynám a fenébe. 240-250gb is kicsi, ha leformázod meg hagysz 10% üres helyet rajta legalább, soványan 200gb fér rá, felesleges. A kisebbre meg 100gb. Akkor minek? Egy játék ha ráfér. Win töltési ideje nem lényeg.

Ha lenne kereted, Crucial MX-300 525gb lenne az ideális HDD nélkül, 38k. Arra 450gb-ot tudsz rátenni, hogy maradjon még üres hely is rajta.

2016. nov. 28. 22:29
 6/14 A kérdező kommentje:

Összeraktam ezt:

[link]

Viszont 8GB RAM mellett is drága még. Pláne, hogy a tanácsok alapján drágább procit és tápot választottam.

Esetleg érdemes lehet várni, hogy lemenjenek az árak? Mert 1 hete még olcsóbbak voltak a cuccok. Legalábbis a VGA biztos.

2016. nov. 28. 22:29
 7/14 A kérdező kommentje:
#5 Köszi, SSD csak a Win miatt lett volna, mert úgy hallottam sokkl gyorsabb lesz az egész gép, de ha nem feltétlen nyerek vele sokat akkor lehet azt kihagyom és az már is 20k, legfeljebb máskor beszerzem ha kell.
2016. nov. 28. 22:32
 8/14 anonim ***** válasza:
Vagy a jelenlegi SSD+HDD árából pl. pcx-en meg tudod venni a nagyobb SSD-t, amin már kényelmesen el lehet férni és nincs szükség egy kerregő HDD-re. (ami max. annak kell, akinek nagyon szűkös a keret, vagy filmeket/sorozatokat tárol)
2016. nov. 28. 22:38
 9/14 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig az SSD egy kötelező eleme egy normális gépnek. Több, mint 6 éve használok SSD-t (Jelenleg 250GB Samsung EVO) és nem tudnák meglenni nélküle.

Egy 120GB-s pedig bőven elég az OS-re és néhány játékra.

Rengeteget nyernél rajta, ha máshol állítanád össze a gépet.

Compker árak:

Alaplap -2K (első konfigból, mortal nincs)

CPU -2k

RAM -5K

Videókártya -4K (más verzió)

HDD -2k

SSD -1k

Ház -2k (Sima Z3 10,7K vagy Z3 Plus 13K)

Táp -200Ft (FSP Hexa+ 500W, Hydro nem volt jó árban)

Végeredmény 251K szóval pont benne van a keretben.

Én az SSD-t semmiféleképpen nem venném ki, de rajtad áll.

[link]

2016. nov. 29. 00:43
 10/14 A kérdező kommentje:
Ködzi utolsó! Tényleg jó árak vannak. Csak nem tudom, hogy gép összerakást is vállalnak e.
2016. nov. 29. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!