4K-s vagy 1440p-s monitort érdemesebb venni (többi lent)?
A jelenlegi gépem:
Processzor: Intel Core i5 4460 (ref. hűtő)
Videokártya: GIGABYTE GeForce GTX 970 OC 4GB GDDR5 256bit PCI-E (GV-N970TTOC-4GD)
RAM: Kingston KVR16N11S8/4 (4GB) x2
Alaplap: Gigabyte H81M-S2PV (SOCKET 0)
Táp: EVGA SuperNOVA 750W G2 (110-B1-0750-VR)
Merevlemez: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB HDD64MB SATA3 WD10EZEX
Ház: Sharkoon DG7000 (3x sharkoon ventivel)
+Venti: Corsair SP140 LED Edition
Tisztában vagyok vele, hogy a gépemnek köze sincs a 4K-s tartalmak fogyasztásához (leginkább játék téren). Elsősorban játszok rajta, de videók nézése sem ritka.
A kérdés lényegében arra vonatkozik, hogy érdemesebb-e kiadnom a legolcsóbb 4K-s monitorért közel 15-20 ezer forinttal többet szemben egy szintén olcsóbb 1440p-s monitorral? A játékok többségét vinnie kellene 1440p-n és ha a 4K-sat veszem mégis akkor pedig le kéne vennem a felbontást értelemszerűen. Az, hogy 4K-sat vegyek csak azért fordult meg a fejemben, mert gondolom maga a Windows felhasználói felülete és egyéb programok is 4K-ban fényévekkel jobban néznek ki akár az 1440p-től is, illetve egy 4K-s monitor a közeljövőre nézve sem haszontalan befektetés, annak ellenére is ha még pár évig nem is tudom igazán kihasználni a gépem miatt (ettől függetlenül a ti válaszaitokat várom, hogy megéri-e).
Jelenleg egy 1080p-s LG monitorom van, és ezt szeretném felváltani, ha már nap mint nap a képernyőt bámuljuk, akkor legyen az igazán szép is.
Feltételek:
27"-ig
16:9
4K-nál max. 100 000ft.-
1440p-nél max. 90 000ft.-
4K-nál nem is nagyon jöhet szóba másik monitor ezen kívül:
Tehát összegezve azt várom, hogy indokoljátok meg 4K-s vagy 1440p-s monitort érdemesebb-e vennem az említett árkategóriákban illetve a jövőre is nézve.
Remélem nem felejtettem ki semmit. Bocsi, hogy elég hosszú voltam.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
1440p-seknél pedig kb. ezek közül lehetne választanom:
Viszont ha tudtok még másikat azt is írjátok. Köszi
Igen, utolsónak van igaza.
Egyébként csak akkor van értelme a 4k felbontásnak, ha kellően közelről nézed a monitort. Egyébként semmi pluszt nem nyújt a FullHDhoz képest. Innen le is olvashatod, hogy 27" esetében kb. 1.05m monitor-szem távolság alatt van értelme:
Egyébként az előző válaszokra reagálva:
A 4K-s monitor felbontását nem 1080p-re venném vissza (a legtöbb játéknál), hanem 1440p-re.
A kérdésem pedig az lenne, hogy az 1440p a 4K-s vagy az 1440p-s monitoron szebb? Vagy egyáltalán van-e különbség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!