Melyiket monitort erdemesebb megvenni? Eizo
ti melyiket tudnátok ajánlani igazábol egyárban van.
eizo foris 2333
eizo foris 2434
Utolsó, neked sem volt sosem Eizo monitorod...
Nekem van az irodában még egy Eizo 15 éve! napi 8-10 órát megy és még sosem volt javítva ez a nagy régi kocka :)
A hardver világban 3 minőségi szint van:
-Kínai
-Tajvani/Koreai
-Japán/amerikai
Az összeszerelés történhet Kínában, Thaiföldön vagy másütt, akármelyikről beszélünk, de ég és föld a különbség közöttük. Lehet, hogy papíron egy Tesco-s Technika monitor is tudja ugyanazt, mint az Eizo, de ha ránézel a kettő képére vagy használod kicsit őket rögtön megérzed a különbséget, meg a megbízhatósági statisztikák is magukért beszélnek.
A már nem kőgagyi, de még mindig nagyon kommersz márkák (Samsung, Benq, Acer, stb.) meg hiába vannak felvértezve a modern vívmányokkal, ha a gyártó ott spórol ahol tud. Csak egy példa: ezekben a monitorokban az egyik leggyakrabban elromló alkatrész az elektrolit kondenzátor - párezer óra után egyszerűen kiszárad, szivárog, veszít elektromos képességeiből. Magyarán silány minőség - rendre CapXCon márkájú. A japánokat általában Panasonic vagy Nippon Chemicon kondenzátorral szerelik. Kiskerárban egy darab CapXCon és Panasonic kondi között nagyjából 30-50 forint különbség van (beszállítóként nyílván kevesebb) és úgy 20-30 darab kell belőle a lapkákra. Tehát hiába tudja a gyártó, hogy magas az esély a meghibásodásra, mégis spórol, s ez igaz az egész monitor szerkezetére (műanyagok, talp, szigetelés) és a képminőségért konkrétan felelő alkatrészekre, supportra, mindenre (talán csak a marketingre nem). Nem akarom szidni egyik márkát sem (most nekem is LG monitorom van, igaz ezt is hibásan vettem és magam javítottam), de ha meglenne a tökém, egy percig sem gondolkoznék azon, hogy 50k-s ASUS-t/LG-t vagy 100k-s NEC-t/Eizo-t vegyek. Utóbbiak képét jó eséllyel még az unokáim is láthatják...
Az utolsó nagyon jól mondta.. :)
Még ha csak a kondenzátorok lennének olcsók benne, de minden...
LG-t nem ajánlom mert hozzánk is a Legyel piacra szánt kütyük (telefonok, TV-k, monitorok..stb) jönnek ide ami másodosztályú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!