Melyik az erősebb a mai játékokban?
I5 6500 + inno3d gtx 1060 3gb mini itx
Vagy
I3 6100 + gigabyte gaming g1 gtx 1060 6gb
attól függ, nagy nyílt tereknél i5 mindenképp jobb, a plusz VRAM meg csak annyit tesz hozzá, hogy nem telik be (mert 3gb-ot fullos beállításoknál el tud érni kihasználtságban, de nagyon ritka jelenleg fulLHD-nél).
Mivel procit ritkábban cserélsz, inkább i5 és ha kevésnek érzed lecseréled a vga-t.
A 6gb és 3gb-s 1060 között nincs nagy különbség. Főleg nem annyi mint amennyi az i3 és i5 között van.
Tehát mindenképp az i5 és 1060 3gb kombó legyen.
Én csak azt mondtam, ha nem ránt mindent maxra, akkor nem tölti be a 3gb-ot gtx 1060-nál. Nekem is gtx 970-em van, aminél 3.4 GB átlagban a lefoglaltság, de nálam minden ki van maxolva.
A 6gb-os órajele picit magasabb, pont annyival, amennyi 3 kattintás egy MSI afterburnerben és máris csak a 6GB amivel előrébb van, ódákat azért nem kell zengeni a 2 különbségéről.
Itt az a kérdés, mivel játszik, mert egy jó nyílt terű, nagy felületű játéknál mint a witcher, GTA5 nyíltabb területei, stb azért billen a mérleg az i5 felé. Ha viszont FPS játékok, meg kisebb látótávú játékok érdeklik a kérdezőt, akkor 6GB-os vga meg a gyengébb i3.
https://www.youtube.com/watch?v=xJuadijvTSU
Én személy szerint a jobb procit venném, de ez csak személyes vélemény.
A 6gb és 3gb-s 1060 között nincs nagy különbség? Marhaság!
A 6gb és 3gb-s 1060 között 10% a különbség.
Viszont a procik között, 1920x1080p és a fölötte egyáltalán nincs különbség.
Öhm, miért is számít, hogy a vram fogy el vagy a nyers erő ha a vége ugyanaz, le kell húzni valamit..? Egyébként a witchernél pont, hogy szinte teljesen mindegy a cpu, a 60+ fps t egy fx4300 is hozza itt, a gpu sokkal fontosabb. Gta nál valóban nem hátrány a sok mag\erős magok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!