Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van már olyan APU ami játékokb...

Van már olyan APU ami játékokban erősebb mint egy régi hd 4850-es?

Figyelt kérdés
Nem hybrid cf-be kötve hanem csak simán az APU teljesítménye összehasonlítva egy hasonló 4 magos proci + 4850...
2014. aug. 16. 09:23
 1/10 anonim ***** válasza:
A4-et leszámítva, már szinte mindegyik.
2014. aug. 16. 10:00
 2/10 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

nem tudom mennyire mérvadóak ezek a tesztek

egy A10 5800K APU-ban levő HD 7660D igp összehasonlítva egy HD 4850-el

A régi kártya jön ki győztesnek még ma is.

2014. aug. 16. 10:23
 3/10 anonim ***** válasza:

ha az 5800K APU igp-jénél maradunk, akkor azt mondják, hogy az integrált HD7660D egy diszkrét HD6670-nek felel meg teljesítményben.

Nézzük a HD6670-et egy HD 4850 ellen:

[link]

2014. aug. 16. 10:26
 4/10 anonim ***** válasza:

ez az 5 éves kártya ma a használt piacon 10.000 Ft.

és lenyomja az APU-k igp-jét.

Annyi a baja hogy nem tudja a DX11-et

2014. aug. 16. 10:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen ez a dilemmám hogy van egy ilyen öregecske gépem és lassan tervezek venni egy újat de mindenképpen egy APU-t szeretnék...ezt most ne kérdezd miért de nekem nagyon sokkal szimpibb hogy így egybe össze van gyúrva és sokkal több hely van a gépben kisebb a hibalehetőség nincsen még külön nyák...viszont sajnos nem látom értelmét ilyenre cserélni amíg nem érik el vagy nem haladják meg annak a teljesítményét.. Szerintetek ez hány év még?
2014. aug. 16. 15:33
 6/10 anonim ***** válasza:

mivel játékok miatt kérded, ezért az APU még sokáig DDR3-as RAM-okat fog használni (rendszermemória)

Talán ha majd kijön a ddr4 akkor picit erősödik az APu, de igazából a mai videokártyák ugye ddr5-öt használnak.

Úgyhogy azt is mondhatnám, hogy a ddr5-kijöveteléig várj :)

akkor talán elér az igp egy egy mai középkategóriás videokártya teljesítményét. Ez még kb 5 év.

De 5 év múlva hol lesznek már a diszkrét videokártyák? ddr6-ot vagy ddr7-et fognak használni?

Nem tudom.

Én azt mondom játék gépre ma ne vegyél APU-t

Játék géphez vegyél diszkrét videokártyás gépet

2014. aug. 16. 17:25
 7/10 A kérdező kommentje:

Én nem játszom újabb játékokkal csak egy gyorsabb gépet akarok erősebb procival ssd-vel usb-al...

De ha már újat veszek mindenből(mivel ezt már nem akarom fejleszteni akkor nehogymár még gyengébb legyen mint ez..

Szóval ez inkább elvi kérdés hogy akkor veszek APU-t ha lesz már jobb ennél a jelenlegi felállásnál.

2014. aug. 16. 18:58
 8/10 anonim ***** válasza:
"kisebb hiba lehetőség nincs meg " hát végül is ha tönkre menne a proci akkor vele együtt menne a bele integrált vga is .. szimpatikus? árából veszel egy pentium g 3220-at meg valami érdemleges vga-t r7 250x/260x-et aztán sokkal erősebb géped van ugyan abból az árból. ennek az apu-nak pont az a lényege hogy elhitesse az olyan emberekkel mint te hogy játékra lett tervezve hol ott van olyan játék ami minimum 640x480 banb nem tudja a 30 képkockát.
2015. ápr. 16. 08:10
 9/10 anonim ***** válasza:

HWcompare-t fölösleges nézni. Teljesen más architectúra alatt hiába van pl HD 4850-nek nagyobb Texel és Pixel rate mint egy r7 250-nek, az r7 benchmarkokban kb 15-30%-kal, játékokban pedig akár 3-4-szer annyi fps-t hoz.

Ettől függetlenül APU-s gépet szerintem csak akkor éri meg összerakni, ha kb max 100-120 ezer Ft-ot szánsz rá. Efeletti összegből lényegében összehasonlíthatatlanul jobbat lehet kihozni dedikált videókártyával, egyszerűen azért, mert jelenleg a legjobb APU-ban is egy kb r7 250-nek megfelelő integrált videókártya van.

2015. ápr. 16. 15:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Biztos van az olyan jó mint egy r7 250?... a memória sávszélesség eléggé megfogja azt az r7-est ami az a10 7850k-ba van integrálva. Esetleg teszt tudja ezt bizonyítani?
2015. ápr. 16. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!