Eddig felmelegedhet?
Figyelt kérdés
Lenne 1 Gigabyte R9 290-es referencia kártyám és 1 óra GTA 5 után maximum 95°-ig ment fel. Ez normális?2016. nov. 18. 20:15
1/7 anonim válasza:
Attól függ milyen fordulatszámon megy a venti. Ha halk profil van beállítva akkor csak annyira forog, hogy a kártya ne melegedjen túl. Ha zavar akkor állíts be egy manuális venti profilt. (pl. MSI Afterburner-el)
Ha régen volt takarítva a gép akkor az sem ártana.
2/7 anonim válasza:
Ref. kártyánál ez nem ritka, de gondolom úgy süvít az az egy ventilátor a kártyán mint amikor épp felszáll egy repülő.
Amit tehetsz ellene:
-Gépház takarítás
-Gépház légáramlásának javítása
-VGA kipucolása
-VGA újrapasztázása
3/7 anonim válasza:
És lefközelebb ne vegyél ref hűtős karit. :) (Tudom, olcsóbbak az egyedi hűtésüektől, de melegszenek, hangosak stb... Milyen barmok találnak ki ilyen "doboz" hűtést?)
4/7 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar, hogy hangos. Egyedül a hőmérséklete volt zavaró, mert nem akarom, hogy tönkre menjen. Hallottam valami stressz tesztről ezt lefuttassam rajta? (Használtan vettem a vgát)
2016. nov. 18. 20:36
5/7 anonim válasza:
Elötte mindenképpen állíts be valamilyen elfogatható venti profilt. Mert ha játék alatt így melegszik, az afterburner stressztesztje kinyirja. Jobbik esetben lekapcsol.
6/7 anonim válasza:
Előző vagyok. Bár emlékszem egy videóra yt-n, ott egy nvidia karival Farcry 4 ment. A kari olyan 105° tájékán üzemelt. Elvileg a kártyák bírják, valószínűleg a ref hűtés kiagyalói is így gondolják (vagy tudják). Persze nem hiszem, hogy hosszabb távon jót tesz nekik.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. nov. 18. 21:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!