GTX 1080 ra 8+6 PIN OC mellett elegendő?
Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek. Néztem két komolyabbnak mondható kártyát az 1080 as szériából, mindkettő CWC alapú rendszerekbe illik, tehát normál hűtés helyett csupán WB van rajta, azaz water block. Az egyik kártyán szimpla 8 PIN es csati van, a másikon 8+6. Ha jól tudom a kártya 180W os, 1x8 PIN el 195W ot kap, ami gondolom normál esetben még-még elég, de OC val már nem nagyon menne, 6+8 al pedig 275W ot kapna. Ez utóbbi komolyabb tuning mellett is elegendő lenne? A Boost és a gyári OC egy dolog, de én manuális húzásra gondolok, kb 2.3 GHz GPU és 11 GHz memó frekire. Az MSI verzión, tehát a 6+8 ason a hűtés elég komoly, ezért optimális is lenne, csak azt nem tudom, vajon nem ütközne e limitbe az OC mert pl nem kap elegendő áramot a 6+8 as tűkből. Lehet hülye kérdés, és ha igen, akkor bocsesz, még nem volt olyan kártyám ami 1 csatinál többet evett volna, és nem vagyok biztos a dologban, ezért kérdezek rá.2016. nov. 11. 19:54
1/2 anonim válasza:
Milyen tápod van először is? Egyébként a pci csatin is tud teljesítményt felvenni a kártya.
2/2 A kérdező kommentje:
A PCI n asszem 75W ot kap, ezzel már elegendő lenne, de nem tudom pontosan, onnan is felvesz-e, ha már a táp csati rá van kötve. Még nincs táp, legalább is a jelenlegi változni fog (Chieftec GPA-500S8), egy Chieftec A-135 850W ost szeretnék beletenni, hogy amennyiben nem 1080 hanem 1080 Ti lesz vásáron, szolgálja ki szépen tuning mellett is, vagy amennyiben pl kapna később még egy 1080 at. Szóval az ellátásával gond nem lenne, azon filózok, 8+6 csatiból kapna-e eleget, ha komolyabb tuningról lenne szó.
2016. nov. 16. 18:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!