A HDD Sentinel a működési időtartamnál a valós értéket mutatja vagy sem?
Azt írja hogy a gépemben lévő lemez 114 napot és 15 órát volt bekapcsolt állapotban de a HDD Sentinel honlapján meg találtam egy szöveget miszerint:
A működési idő mellett megjelenő érték megmutatja, hogy a merevlemez összesen mennyi időt töltött bekapcsolva, működés közben. Ebbe beleszámít az üresjárati idő is, mikor a lemez nem végez semmilyen műveletet, de nem számít bele a készenléti módban eltöltött idő. A kijelzett "nap" 24 órás működési időt feltételezve jelenik meg. Tehát egy 2 éves merevlemez ami napi 12 órát ment (minden nap) és egy egyéves merevlemez, ami minden nap éjjel-nappal dolgozott, ugyanannyi működési időt fog mutatni (hasonlóan egy 3 éves merevlemezhez, ami napi 8 órában üzemelt csak).
Megjegyzés: bizonyos típusok esetén a működési idő kijelzés pontatlan lehet.
Lehet, hogy én nem értem. A lemezed annyit volt áram alatt, ezt nézi, rögzíti a SMART. Ezért nem számít bele a készenléti idő. A program egy 24 működési órát számol egy napnak. A SMART nem napot rögzít, csak órát.
Tehát a lemezed 2751 órát volt áram alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!