Van annak valami jelentősége hogy a HDD Sentinel szerint a merevlemezemnél a kondíció és a teljesítmény is 100 százalék, de a hátralévő élettartam elkezdett visszaszámolni?
Figyelt kérdés
2013 03 13-án vettem és a hdd sentinel szerint eddig 1024 napot és 5 órát ment illetve az indulások/leállások száma 71672016. okt. 26. 18:45
1/10 anonim válasza:
Normális. Az élettartam a gyártástól kedve folyamatosan csökken. Ellenkező esetben végtelen lenne, és megdöntenéd az energiamegmaradás törvényét.
2/10 anonim válasza:
Hááát lassan azért elkezdhetsz gondolkozni egy új winchester vételén, erről meg mentsd le a fontosabb adatokat.
3/10 anonim válasza:
Semmit sem jelent, lényeg hogy 100/100-as
4/10 A kérdező kommentje:
Most 800 napot ír hátralèvő èlettartamnak.
2016. okt. 26. 18:51
5/10 anonim válasza:
Ez olyan, mint a te életed: a kondíciód lehet hogy most 100%, ettől függetlenül megkezdődött a visszaszámlálás.
6/10 T/Z válasza:
Normáis.
A merevlemez ugyanis elmúlt 1000 napos.
Ez soknak számít, sokan már a 2-3száz napot futott merevlemezeiket is eladják, és újat vesznek helyette, ezer nappal már használtat nem vennék, mert sokat ment.
A munkahelyi standard szerint heti ~50 óra használattal számolva évi 2500 órát megy egy merevlemez. Ez ~100nap egy évben.
3 éves korában (a gari idő lejártakor) új merevlemezre cserélik.
Ha 24/7-ben van a diszk használva, akkor az ezer nap 3 év alatt belemegy egy lemezbe. Szintén megérett a cserére.
Gondolom Nálad is olyan gépben van, ami éjjel nappal megy, így íródott bele 1000+ nap.
Jó ez még, nincs baja, csak 1000 nap után már ez van.
7/10 A kérdező kommentje:
És mi van akkor ha a százalék mindkét értéknél marad 100-on de a hátralévő élettartam eléri a 0 napot? akkor nem fogom tudni használni tovább?
2016. okt. 30. 11:25
8/10 anonim válasza:
De, a lènyeg a kondicio es a hibas szektorok szama. Sok mulik azon, hogy mennyit ment a merevlemez tenylegesen, hiszen, ha csak bekapcsolva volt a gep, de nem irt\olvasott a lemezrol akkor nem hasznalodott annyira mint ha folyamatosan hasznalnad. De ha fontos adatok vannak rajta, akkor vegyel masik merevlemezt es tedd at arra, ezt pedig hasznald adattarolasra (film, zene stb)
9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat filmezek, ès van egy külső vincsim is, azon van mindenből ami fontos egy másolat, ami meg a notin van azok meg azok amiket èpp nèzek, szóval az csak annyit megy mèg másolok rá vagy róla, kèt èv alat lb 120 napot ment összesen ( kèsőbb tudok pontos számot is mondani
2016. okt. 31. 16:04
10/10 A kérdező kommentje:
Hibás szektor viszont nincs rajta.
2016. okt. 31. 16:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!