Mi a baja a számítógépemnek?
Nos. Egy éve vásároltuk a pc-t
Videókártya: Asus radeon R7 260X
Alaplap: GIGABYTE EX58-UD4P
Memoria:8gb Ram
Táp: ENERMAX NOISETAKER EG495AX-VE(W)
Már az elején játék közben, vagy erőssebb program futtatása közben lefagyott( megált a kép a hang beakadt és azt a hangot ismételgette ami a lefagyás pillanatába volt.) De 2 hóbapja ez rosszabb lett. Bekapcsolás után röktön lefagyott, újraíndítottam, megint lefagyott, újraíndítottam, beléptem egy játékba megint lefagyott és aztán amikor a gép már fél óraja működött már nem fagyott le. 2hete rákötöttem egy plusz HDD-t mert az alap elég gyenge. Azóta még durvább, már bootolás közben is lefagy, és ahogy újraíndítom a gépet megint lefagy, vagy magától alvó allapotba rakja magát használat közben. Már használhatatlan a gép. Szerintetek melyik alkatrész a ludas? És miért? Előre is köszönöm a válaszokat.
Én egy erős odds-ot adok a tápnak.
De ez lehet alaplap is, memória is, hangkártya is, videó kártya is.
Tusom, most mindent mindent mondtam és semmit sem. A táp azért gyanús, mert rátettél még egy fogyasztót és rosszabb lett.
A többit meg próbálgatással nézném meg. Egy jól működő géppe beletenném a fent említett alkatrészeket (persze az alaplapot nem) és kipróbélném melyik hibázik.
A magasabb feszültségen működő alkatrészek vonzzák a port. Ez főleg a régebbi katódsugár csöves tévéknél és monitoroknál volt jól látható.
Esetleg érdemes lenne kipróbálni, hogy minden nélkülözhető egységet kiiktatni, csak ami feltétlenül kell a gép elindulásához, az kapjon tápot. Ha így működik, akkor a tápegység a ludas. Persze csak akkor, ha "amúgy" működik, csak a terhelést nem bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!