Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért remeg a crt monitoron a...

Miért remeg a crt monitoron a kép, ha mikrohullámú be van kapcsolva egy fallal arrébb?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 27. 16:14
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Valószínűleg nem közvetlen a sütő okozza, hanem a sütő által generált feszültségingadozás.
2010. ápr. 27. 16:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2010. ápr. 27. 16:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
:-) Ott van melletted egy olyan eszköz amit magnetronnak hívnak. A hálózati 50-60 hertzet alakítja át 2500megahertzé kb. Ez a sugárzás a CRTben található elektronágyúkat téríti el. Feszültségingadozás csak be és kikapcsolásnál látszódna. Vagy ha szar a ház vezetékrendszere. Amúgy tegyél a crt alá egy mobiltelót és hívd fel. 1800 Mhz-n megy az is. Ugyanúgy remeg a kép. Azt a mikrót el kéne onnan távolítani vagy leárnyékolni sürgősen!!
2010. ápr. 27. 18:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja láttam, hogy amikor hívnak akkor is remeg. A monitor nem csak ideiglenes, mert lcd lenne. Lcd-ben okozhat kárt? Mert most ment tönkre.
2010. ápr. 28. 16:48
 5/7 A kérdező kommentje:
a nem az ideiglenes szó elé nem kell. Okozhat még kárt bármilyen elektromos készülékben a közelében? pl.: hűtő
2010. ápr. 28. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Bocsi kicsit elkéstem...

Így látatlanban nem nagyon tudok mit mondani, meg nem is vagyok szerelő. Nekünk is hűtőn van. Nem volt még baj 15 év alatt. Viszont a mikró nem is csinált olyat mint nálatok. Gyakorlatilag egy baromierős mágnest kapcsolsz be ami másodpercenként 2.450.000.000x vált. De mivel ha rosszul van árnyékolva az minden töltésre érzékeny dolgot kicsinálhat, ebben benne vagy Te is, lehet egy szakemberhez elvinném.

2010. ápr. 29. 04:46
 7/7 A kérdező kommentje:

Bocs, nem azért mondom, de szerintem most az első válaszolónak lesz igaza. Van egy asztali lámpám, van benne egy kisebb transzformátor, ha felkapcsolom, alig, de észrevehetően remeg a kép. Szedtem már szét mikrót, abban azért jóval nagyobb van. Tehát ahogy az első is írta a feszültségingadozás okozhatja.

De egy mikrót, azért csak leszigetelnek normálisan nem?

2010. máj. 1. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!