Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit érdemes cserélni a számító...

Mit érdemes cserélni a számítógépemben?

Figyelt kérdés

Jelenlegi:

Proci: AMD Phenom II X4 B50 3,10 GHZ x64 alapú

RAM Kingmax 2 GB DDR3 1333

667 MHZ

Videokartya: Sapphire ATI Radeon HD 4600-as sorozatból 512 MB

Alaplap: ASUS a tipust pontosan nem tudom

Merevlemez Samsung 500 GB HDD

Arra gondoltam, hogy RAM kellene bele 8 GB illetve videokàrtya kellene még egy 4 GB-s hogy fussanak az újabb jàtékok. A proci sztem jó. Ezzel kapcsolatban tippek? GDDR 3 vagy GDDR 5 videokàrtya?

2016. okt. 24. 10:51
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Megkeresem egesz pontosan, hogy 46xx hanyas szeria, annyira nem volt gagyi, ha jol tudom a Sapphire az ATI hivatalos gyartoja. Annak idejen ha egy jatekhoz 1 GB videokartya volt a minimum kovetelmeny, gondolkozas nelkul letoltottem az 512 mb-semmel, lazan vitte akadozas nelkul. Mindenesetre mara tenyleg elavult. Rambol meg nevetseges a 2 gb, ezt mindenkepp cserelnem, bovitenem, meg ha nem jatszanek akkor is.
2016. okt. 25. 10:44
 12/12 T/Z ***** válasza:

A "gagyi" jelzőt nem úgy értettem, h a gyártója nem megbízható lenne.

Teljesen mindegy, h ki a gyártója, ha az egy belépő szintű kártya volt már akkor is, amikor a 4erzes széria futott.

Az meg, h egy 512 vramot igénylő játékot elindítottál rajta, és jól futott, nem jelenti azt, h az akkori AAA címes játékok is futottak volna rajta maximális grafikai részletesség mellett magas felbontáson.

Mekkora monitorral játszottál 2010-ben? Az is FullHD- volt?

Az, h te azt hiszed, h az akkoriban jó kártya volt, mert valaki azt mondta neked, az még nem jelenti azt, h ez így is van. Sztech boltokban pl. rendre 4670-esekkel szerelték a gépeket, mert ezt tudták belepréselni az adott árkategóriába, illetve a legtöbb sztech bolti eladó ezt ajnározta, h "elég ez", meg ahogy te is fogalmaztál "ez már egy gigás.."

Minden valamirevaló szakmai tesztben le van írva, h ez alkalmas ugyan játékra, de attól még belépő szint - középkategória.

A 46××, 47×× kártyák középkategóriások voltak, a 48×× volt a játékra is alkalmas felsőbb széria, 4850 a közepes erősségű, 4870 meg a normális felsőkategóriás kártyája volt az Atinak akkoriban. Sőt, abból a szériából még kiadtak egy 4890-es elnevezésű csúcskártyát is.

Az is tény, h sokmindent futtatott magas részletességgel a 4670 is - egy darabig (ahogy írtad is), aztán rohamosan kiütköztek a gyengeségei.

De mindennek nincs jelentősége, egy sokkal erősebb kártyát kéne venned, mert az fogja vissza igazán a gépet.

Esetleg ez segít eligazodni a különböző számú kártyák között a teljesítményüket illetően:

[link]

Hogy mégis mi éri meg?

7850 20ezer alatt (gari már nem nagyon van ezekre)

7870 20ezer közelében (gari már nem nagyon van ezekre)

750 Ti 30ezer alatt (sok garival)

270X 30ezer alatt (ezekre már nincs annyi gari)

Rx460 30ezer (sok garival) [link]

Illetve hát vannak nagyobb kártyák is, 7950/7970, R9 280X, ezeket is rendre látni 30ezer környékén, csak lassan 3 éves a legújabb is belőlük, nincs már gari rájuk, és 3 év után egy csúcskártyának már minden játékkal eltöltött idő ajándék.

Amit szintén ne vegyél, az a 6950/70, hiába olcsó, nagyon régi, nagyon melegedős (persze a hűtése lehűti, de attól még forrófejű), nagyon sokat fogyaszt, a 7870 ugyanezt tudja.

2016. okt. 25. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!