Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2 tápegység 1 számítógépbe?

2 tápegység 1 számítógépbe?

Figyelt kérdés
Asztali PC-be szeretném belerakni MSI 295 GTX videokártyám, de csak egy Corsair CX430-as tápom van. Arra gondoltam hogy a Corsair tápegységről járatnám az alaplap+cpu+stb, egy másik tápegységről pedig csak a videokártya menne. A tápegység elindítását meg tudom oldani, inkább csak az a kérdés hogy ez önmagában kivitelezhető-e, illetve milyen veszélyekkel jár?

2016. okt. 20. 16:31
1 2
 11/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

huzas nelkul is sokat fogyaszt a i7 920 es igy volt 382 a csucs a teljes rendszernek (talan meghozza a falbol de ezt nemnfigyeltem)

szoval ha egy modern proci van a gepben huzas nelkul akkor a 336 is eleg lehet

2016. okt. 20. 17:18
 12/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

422 t mertek a falbol az msi nel szinten huzott 920 al

elvileg nincs tobb msi es 6+8 kell ra mint a ref re

nem irajak milyen tapot hasznaltak a tesztnel igy nem lehet a gep fogyasztasat kalkulalni

2016. okt. 20. 17:29
 13/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

amugy az alaporajeles!! 920 144W korulnfogyaszt atlagban es csucson 213W korul

ebbol kiszamolhatod ha csak ezzel szamolnal de huzva sokkal tobbet fogyaszt!!

hogy 200W korul fogyaszthat max a vga illetve igazabol joval kevesebbet...

2016. okt. 20. 17:31
 14/16 T/Z ***** válasza:

Hogy indítanád el a másodlagos tápot?

(el lehet, csak kíváncsi vagyok, Te hogy csinálnád)

Amúgy van olyan megoldás is, h a gépbe lehet venni plusz tápot a VGA-nak. Sehogy se találok rá linket, egy-, vagy két előlapi 5.25"-os helyre lehet betenni, tápot kap a hálózatból, és PCI-E tápcsatijai vannak, ezeket kell a VGA-ra dugni.

Ez a megoldás be is kapcsolja automatikusan magát, ha elindítjuk a gépet.

De szerintem az egy olyan elborzasztó kártya, h kipróbálás után ne használd inkább.

Egykori presztízskártyája volt az nVidának, ezzel próbálta a megtépázott hírnevét akkoriban visszaállítani. Kétmagos, melegszik, sokat fogyaszt, hűtése hangos, és számítási kapacitása ma már megmosolyogtató.

Amúgy ha csak 1-2 napig akarod kipróbálni, szerezz hozzá tápot, és hajrá, nem jár különösebb veszéllyel, csak macerás elindítani a másodlagos tápot, h adjon neki áramot időben.

De továbbra is tanácsolom,, h szabadulj meg tőle, nem éri meg. Ha veszel hozzá normális tápot, akkor is egy áramzabáló, melegedő, hangos kártya lesz.

2016. okt. 20. 17:45
 15/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

teszteken lathatod hogy sokkal jobban melegszik mint mas korabeliek kerdezo

ha tonkre megy a geped senkit se hibaztas, magadat se

Xy4

2016. okt. 20. 17:54
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Szerzünk egy olyan PC-t amiben egy erősebb tápegység van és abba kipróbáljuk mire képes a kártya!
2016. okt. 20. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!