Dell Optiplex 740 Desktop típusú számítógépbe milyen táp mehet?
Vettem egy low profile VGA-t, ami 400W-os tápot kér, viszont ebben csak egy 280-as van, szóval ha beletenném valószínű, hogy leégne, vagy jobbik esetben nem indulna el a gép.
Sajnos csak azután vettem észre, hogy kevés a táp a VGA-hoz miután már megrendeltem, tehát tápot is kell cserélnem.
Van egyáltalán olyan "mini" táp, ami legalább 400W-os? Vagy vehetek új házat, és alaplapot is? :D
Itt a képek szerint [link]
normál méretű táp van benne, milyen VGA az amihez 400as táp kell? 290x el rendelkezem és 200W körül van a fogyasztása, inkább írd le milyen részekből áll a géped és egy táp típust, könnyebben tudunk értelmes választ adni ;)
A gép nem az enyém, a VGA-t ajándékba vettem, a gép pedig nem a Tower sajnos, hanem a Desktop, amibe nem fér be normál táp.
A Dell Optiplex Mini Tower -> normál asztali gép (ebbe megy a normál táp). A Desktop pedig irodai kivitelezésű, kb fele akkora széles.
Itt egy illusztráció: [link]
A VGA leírásában az van (abban amit linkeltem), hogy minimum 400W-os táp kell neki, mondjuk az enyém 256bites, és 500+W-os tápom van hozzá, szóval ezen annyira nem lepődök meg.
Az Optiplex leírása: [link]
Ez pedig a ház:
Az a kártya ha jól tudom 30 Wattot fogyaszt, simán be lehet tenni ahhoz a táphoz. Nem értem, szerinted mi égne le?
Egyébként ezekben a gépekben megbízható jó tápok vannak gyárilag. Ha mégsem bírná a táp (amit kétlek), át kell építeni az egészet egy nagyobb atx házba, abba már belefér nagyobb táp is.Nekem GX280-as Dell gépben gyári 180 wattos táphoz volt betéve egy HD5450, aminek szintén 400w a gyári ajánlása, mégis hiba nélkül működött.
Itt egy link a VGA fogyasztásához(R7 240):
Eszerint 122 Wattot eszik meg teljes kihasználtság alatt, határeset ha a processzor és minden más komponenst számításba veszünk, de bízok a Dell-ben és remélem nem lesz gond, ha kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!