Használtan mennyiből jön ki egy winchester?
Attól függ, hogy mekkora tárhellyel rendelkezőt és milyen márkájút szeretnél. De pár ezer forinttól a több tízezer forintig lehet venni.
5 ezerért újonnan nem tudom milyet lehet venni.
160-ast 5400RPM-el ne vegyél, ez lassú is, meg kicsi is, rendszer-winchesternek nem való.
Hardverparón keresgélj inkább:
500gigás, egy tányéros, 7200RPM-es merevlemez átlagos ára Hardveraprón 6ezer Ft.
Ami ennél olcsóbb, azt vedd meg.
Ha drágább, akkor ne vedd meg, keress olcsóbbat. (5eezrért is gyakran van kitéve)
Pontos típusszámmal rá lehet keresni, hány tányéros.
Persze HD Sentinel tesztképet kérni kell (ha az eladó eleve nem töltött volna fel róla), üzemidő ne legyen 2-3száz napnál több, (vagy minél kevesebb értelem szerűen).
Nagy mennyiségű használt merevlemezt adtam el/építettem be az elmúlt évek során.
Amennyire (táv)felügyelem ezeket a gépeket, továbbra is azt tudom mondani, semmi baj sincs a használt merevlemezekkel.
Amint írtam, HD Sentinellel ellenőrizni kell őket megvásárlás előtt.
A másik megoldás, h jó drágán vesz egy kis kapacitásút.
(320-as a legkisebb 7200RPM-es 8500-ért):
Vagy vehet nagyobb kapacitásút túlárazva.
(Fél terásat kap 11000-től):
(1TB-ost kap 12500-tól):
Miközben a 2 terás merevlemezek 18ezertől indulnak:
Tessék, itt meg egy használt 500-as 2 év garival ~8ezerért:
Ment 3 órát (amíg ki nem lett cserélve SSD-re). Ja persze, ilyet nem szabad venni, hiszen ez használt.
Lehet választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!