Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Használtan mennyiből jön ki...

Használtan mennyiből jön ki egy winchester?

Figyelt kérdés
Szeretnék winchestert venni, de ahogy láttam egy új winchester legolcsóbban 5 ezer forint. Használtan mennyiből jön ki egy?

2016. okt. 18. 18:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
5 ezerért találtál új vinyót? Ne hagyd ki! Normális méretűt még használtan se kapsz annyiért.
2016. okt. 18. 18:09
 2/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mekkora tárhellyel rendelkezőt és milyen márkájút szeretnél. De pár ezer forinttól a több tízezer forintig lehet venni.

5 ezerért újonnan nem tudom milyet lehet venni.

2016. okt. 18. 18:10
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát igazából amit néztem (valójában nem azt néztem amilyet szeretnék, hanem ami a legolcsóbb volt. :D) az 7300 forintba kerül, de úgy hallottam, hogy 5 ezer forintért még lehet kapni újat, de olyat nem találtam. :)
2016. okt. 18. 18:16
 4/8 T/Z ***** válasza:

160-ast 5400RPM-el ne vegyél, ez lassú is, meg kicsi is, rendszer-winchesternek nem való.

[link]

Hardverparón keresgélj inkább:

[link]

500gigás, egy tányéros, 7200RPM-es merevlemez átlagos ára Hardveraprón 6ezer Ft.

Ami ennél olcsóbb, azt vedd meg.

Ha drágább, akkor ne vedd meg, keress olcsóbbat. (5eezrért is gyakran van kitéve)

Pontos típusszámmal rá lehet keresni, hány tányéros.

Persze HD Sentinel tesztképet kérni kell (ha az eladó eleve nem töltött volna fel róla), üzemidő ne legyen 2-3száz napnál több, (vagy minél kevesebb értelem szerűen).

2016. okt. 18. 18:46
 5/8 anonim ***** válasza:
55%
Használtan ne vegyél Hdd-t mert mi van, ha egy hét után megadja magát?
2016. okt. 18. 19:03
 6/8 Hominida ***** válasza:
Egyetértek, ne vegyél használt winchestert. Ahhoz képest, hogy a gépnek mennyire fontos és hosszú életű főalkatrésze, meglepően keveset szánsz rá. Többre lesz szükség.
2016. okt. 18. 23:00
 7/8 T/Z ***** válasza:

Nagy mennyiségű használt merevlemezt adtam el/építettem be az elmúlt évek során.

Amennyire (táv)felügyelem ezeket a gépeket, továbbra is azt tudom mondani, semmi baj sincs a használt merevlemezekkel.

Amint írtam, HD Sentinellel ellenőrizni kell őket megvásárlás előtt.

A másik megoldás, h jó drágán vesz egy kis kapacitásút.

(320-as a legkisebb 7200RPM-es 8500-ért):

[link]

Vagy vehet nagyobb kapacitásút túlárazva.

(Fél terásat kap 11000-től):

[link]

(1TB-ost kap 12500-tól):

[link]

Miközben a 2 terás merevlemezek 18ezertől indulnak:

[link]

Tessék, itt meg egy használt 500-as 2 év garival ~8ezerért:

[link]

Ment 3 órát (amíg ki nem lett cserélve SSD-re). Ja persze, ilyet nem szabad venni, hiszen ez használt.

Lehet választani.

2016. okt. 19. 01:21
 8/8 Hominida ***** válasza:
Három órával ezelőtt láttam egy gondosan kezelt otthoni gépen egy három éves WD winchesteren folyamatosan nőni a hiba miatt áthelyezett szektorok számát. A mentés során már nem tudott minden fájlt elolvasni. Az okát nem tudom, de két hete még nem volt előjele. Három évig húzta, nem tovább. Szokatlan, de amint látható, nem példátlan.
2016. okt. 19. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!