Vettem még pár éve egy gépet használtan, de nem értek hozzá. Kicsit lassan indul. Mitől lenne gyorsabb, mármint mit kellene benne cserélni?
Az van itt hogy:Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80Ghz , 2.79 Ghz
504MB ram. A winchester 80gigás 25giga szabad hely van rajta. Egyébként ezen futna rendesen a windows 7?
Ha még ezt akarod használni egy darabig, a RAM-ot mindenképp bővítsd.
Ezen kívül másra már felesleges költeni. Elavult és régi foglalat.
1 giga DDR 4400 forint a PC-Maxban. (Az ország kb. egyetlen normális, használt hardvereket árusító üzlete.) Mondjuk a te gépedbe kéne 1,5-2 giga, majdnem 10000-be kerül. A duplájáért már jóval modernebb gépet kapsz használtan cakk-pakk. Ezért mondjuk, hogy nem érdemes bővíteni.
Annyit tegyél meg vele, hogy újratelepíted, és nem teszel rá vírusirtót, mert a mai vírusirtók olyan mértékű lemez- és processzorhasználatot generálnak, amit ezek a 10 évvel ezelőtti gépek nem bírnak. Helyette használd ésszerűen a gépet, ne futtass olyasmit, amiről nem tudod, hogy mi az, és sokkal gyorsabb lesz.
Így van.
Mindenképp rakd újra, ráfér egy friss operációs rendszer.
Emellett próbáld meg ne tele rakni a gépet mindenféle programmal, tényleg csak a legszükségesebbeket telepítsd és persze olyanokat, amikről tudod, hogy micsoda, kerülve ezzel a vírusokat.
És igen, nagyon belassítja a gépet egy-egy vírusirtó.
Soha nem értem az ilyen válaszokat. Ha nem két perce vettél valamit, akkor "dobd ki, add el, sz*r, stb.". Nem az!
Csak tudni kell mire vetted, és most mire tudod használni...
A 15 perces "melegedés" több okból is lehet - és ne mondjátok már, hogy elavult gépeknél természetes, h. 10-15 perceket pörög a kereső egy 80 gigás winchesteren...
A következőket kellene tenni:
- automatikus frissitések alapban kikapcs (na az pl. lehet több perc, h. keresi, letöltö, telepíti.) Én ezt már a legelején ki szoktam kapcsolni. Az én tudtom nélkül ne töltsön, telepítsen le semmit. És nem kell mindig új! Majd ha kell eldöntöm, és nyilván meg fogom keresni az újabb verzióját a prgramnak. Azért meg tényleg felesleges, mert pl. a víruskeresőt a fejlesztő kiegészített egy újabb skinnel, vagy már a hűtőmmel is tud kommunikálna a program...ezért felesleges...
Kée egy jó kis rendszerkarbantartó programot letölteni - ez a másik alap.
Aztán vírusírtó tök felesleges. Mindig átnézi a fájlokat, de könyörgöm, ha van egy jó védelmi rendszered, akkor full nézheti úgysem fog találni semmit...(értelmetlen)
A RAM egyértelmáen bővíteni kell min. 2 gigáig (ha csak netezés szintjén használod), de javasolt inkább több...
A windows 7 nem tudom miért ne futna ezen a gépen amúgy, mikor a ram-követelménye 1gb.... :-/
Akkor le kellene pucolni minden sz*rt, ami felesleges. Tudod hány olyan gépet láttam, h. a tulaj kattintgatott ész nélkül össze-vissza. Persze ezek a programok - tök fölöslegesen - gépindításkor már a háttében indulnak, hogy "rendelkezésre álljanak". Könyörgöm, minek? Egyszer brahiből letöltöttem X-éve, azóta sem indítottam...tök felesleges...
Ja a ramból 4 gb-t már fesleges, feltételezhetően a win7-es 32bit-es változatát raknád fel (azt érdemes), az meg úgysem fogja kezelni....
Ja még a ram, meg amit itt írt az egyik hozzászóló, h 10ezer...
Hát babám, ha te egy 10 éves géphez a Váci utcában veszel alkatrészt... :-/
közösségi oldalakon használtan már 2-4ezerét utánnaddobják.., nyílván értelmes ember Trabantba nem vesz kipörgésgátlót... :-/, és 10 éves géphez sem üzletben vásárol.
Létezik 64bites,és 32 bites windows 7,neked hány bites a procid?
504 mb ram nagyon kevés a windows 7-re,a 32bitesnek kell 1gb ram,a 64 bitesnek 2gb ram,és az sem mindegy hány Mhz-en működnek 800-2000 Mhz,már egész jó. Meg nem ártana vinyót cserélni,ha hallod,hogy kerreg-zajong. Sata 2,sata 3-as már nagyon gyorsak,na meg az ssd. Pasztát kenni a procira,és ellenőrizd a ventilátor lábainak épségét,videokártya sem mindegy,mert a facebook-on,és egyéb helyeken,a nagy felbontású képeket,lassan jeleníti meg a gagyi videokártya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!