Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem még pár éve egy gépet...

Vettem még pár éve egy gépet használtan, de nem értek hozzá. Kicsit lassan indul. Mitől lenne gyorsabb, mármint mit kellene benne cserélni?

Figyelt kérdés

Az van itt hogy:Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80Ghz , 2.79 Ghz

504MB ram. A winchester 80gigás 25giga szabad hely van rajta. Egyébként ezen futna rendesen a windows 7?

2013. nov. 27. 23:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
23:57: Magadat minősíted mind a stílussal, mind a sok ökörséggel, amit írsz. Sicc vissza a fészbúkra, hagyd a számtech kategóriát a kockáknak.
2013. nov. 28. 03:59
 12/16 anonim ***** válasza:
Jelentettem inkább , ilyet javasolni, hogy kapcsold ki a frissítéseket meg ne legyen vírusirtó... Windowson elég meredek lenne...
2013. nov. 28. 09:28
 13/16 anonim ***** válasza:

Az 512 MB ram ma már a netezéshez is kevés, Windows XP-vel vagy Linux esetében valamely kis erőforrás igényű felülettel, pl. LXDE-vel is. Nekem volt egy kb. ugyanilyen gépem, amit továbbadtam másnak, és még használja, de már nem sokáig (új lesz neki), és tényleg nagyon meghal. Az elinduláson nem lehet segíteni, nyilván ha kevesebb szemét van rajta, az némileg segít, de csodákat nem lehet művelni. Ami segíthet netezésnél, kikapcsolni a flash-t. Nekem azzal a géppel frissítésről frissítésre egyre lassabban ment ugyanez, mivel nyilván a flash hardveres gyorsítása nem ment a régi videokártyával, az oldalak meg nyomták a reklámokat.

A ram bővítést javasolnám én is, de azt nem, hogy online rendelj. Aki ezt tanácsolja, rossz tanácsot ad, mert a kérdező leírta, hogy nem ért hozzá. Még azt sem tudja valószínűleg, hogy van ddr1, ddr2 és ddr3 (az alaplapjába szinte biztosan ddr1 kell), de az alaplap lehet ettől még kényes, nekem például az volt, és nagyon nehéz volt bele olyan ramot szerezni, amivel működött is (eredetileg 256 volt benne és 512-re bővítettem, utána később mikor az 512 kevés lett, több modult is kipróbáltam, amivel nem ment). Éppen ezért én azt tudom javasolni, hogy használt ram kereskedéssel is foglalkozó szaküzletbe vidd el, és ott vegyél és tetesd is bele!

2013. nov. 28. 09:30
 14/16 anonim ***** válasza:

2000-es gépem van. A legfiatalabb összetevő benne 2002-es. P4-es, 1.7 Ghz, 2 darab ram, 200 gigás Wincester.XP . Indulással semmi gondom. Biztosan a remek, szuper gépeknél lassabban indul, de Avasttal is pár perc alatt feláll.

Feladatkezelőben nézd meg, mik dolgoznak induláskor.

2013. nov. 28. 13:32
 15/16 anonim ***** válasza:

Nyílván a 12-es hozzászóló még a kapcsológombot is kesztyűben nyomja be, nehogy maga is vírust kapjon el...

Idióta... :-/

Olyan védelmi rendszerem van - nem windows tűzfal! - h. ha azon egy vírus át tud jönni, Nobel-díjat adok a programozójának...

2013. nov. 28. 19:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Akkor örülj magadnak zsenikém, a világ többi része másképp tudja.
2013. nov. 30. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!