Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplap Bios menthető?

Alaplap Bios menthető?

Figyelt kérdés
Már hónapok óta küzdök egy olyan problémával, hogy a gép elindul (ventik pörögnek) de a Bios már nem töltődik be, ezáltal a Windows se.. eddig egy Bios fedeztek megoldottam, de a mostaninál teljesen elszállt.. több napig áramtalanítva volt, Bios elem se volt benne, majd újboli próbálkozás után ugyanaz a felállás.. venti pörög, Bios nem jelenik meg.. viszont most indítás után kb 5-10 mp-re a ventillátorok bevadulnak.. a lassabb, halk üzemmódból (Bios reset után) felpörögnek és hangosan búgnak.. vártam fél órát, semmi változás.. Ja és ha bedugom a tápot, be se kell kapcsolni a gépet, automatikusan elindul.. tanács?
2016. szept. 22. 19:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Kondik hogy érzik magukat? Púpos, folyik... Mikor cserélted őket?
2016. szept. 22. 19:02
 2/10 P.O.C. ***** válasza:
Szerintem nem a BIOS a probléma (ha csak nem csináltál egy sikertelen frissítést, vagy nem moddingoltad vérpistike szoftverekkel). A memória vagy alaplap lesz a ludas.
2016. szept. 22. 19:04
 3/10 A kérdező kommentje:
London ahogy néztem megvannak, nem, nem folynak.. memóriát cseréltem, úgy se.. Bios frissítés sikeres volt, utána meg hosszú ideig működött (előtte és utána is voltak ilyen bajok)
2016. szept. 22. 19:10
 4/10 A kérdező kommentje:
London - kondik*
2016. szept. 22. 19:10
 5/10 Dongaben ***** válasza:
90% alaplap hiba.
2016. szept. 22. 19:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Ezt én is felfogtam.. biztos nem a ventillátoré.. de azon belül? Chip csere elég? Esetleg chip újraírása?
2016. szept. 22. 19:16
 7/10 Dongaben ***** válasza:
Ennyi infóból...lehet, hogy csak szoftveres gond van. Próbálj meg egy másik OP. rendszert.
2016. szept. 22. 19:21
 8/10 A kérdező kommentje:
Oké, látom ez az oldal se a régi.. MAGA A ROM NEM JÖN BE, MI A HALÁL KÖZE VAN AZ OP RENDSZERNEK, AMI MÁR A MEREVLEMEZEN VAN????????
2016. szept. 22. 19:27
 9/10 Dongaben ***** válasza:
Jogos! Nem igazán olvastam el az előzményt... Bocsánat kérés mindenkitől!
2016. szept. 22. 19:31
 10/10 P.O.C. ***** válasza:

Ha alap, akkor csere az egész. Figyu, rég nem éri meg már már asztali gép alaplapjait javíttatni. Ha már nincs rajta gar, akkor minimum 3 éves. Ilyen konfigokhoz, meg 10 ezer alatt veszel alaplapot, ami tökéletesen működik. A szervizbe 5 ezerért épp hogy csak szóba állnak veled, és ha annyiért meg is javítják, még mindíg csak egy !JAVÍTOTT! alaplapod lesz, ami soha nem lesz olyan megbízható, mint egy olyan, amit még nem piszkáltak meg.

De ha szereted a kihívásokat, van otthol megfelelő felszerelésed, és szaktudásod, akkor lehet próbálkozni. De akkor nyilván nem a gyik.hu -ra járnál a kérdezgetni.

2016. szept. 22. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!