HD 5870 videókártya behelyezéskor sípol a gép. Mi lehet a baj?
Mitől lehet? Csak akkor sípol a gép amikor beszerelem ezt a gpu-t. Lehet az a baj, hogy nincsenek bedugva a videókártyába a power kábelek? A corsair 400cx tápnak csak egy pcie power kábele van, így csak azt dugam be. Most rendeltem új kábelt, hogy mind a kettő be legyen dugva. Ettől meg fog oldódni a probléma?
Köszi
"Lehet az a baj, hogy nincsenek bedugva a videókártyába a power kábelek? A corsair 400cx tápnak csak egy pcie power kábele van, így csak azt dugam be. Most rendeltem új kábelt, hogy mind a kettő be legyen dugva. Ettől meg fog oldódni a probléma? "
egyértelmű ha nincsenek rajta a pcie csatik akkor nem kap áramot a kártya azok nem dísznek vannak. igen megfog oldódni csak figyelj majd melyik ágra dugod az átalakított hogy rendesen megkapja a kraftot a kártya.
Igen, induláskor az értelmesebb hardver ellenőrzi, hogy megkapná-e a kellő mennyiségű naftát ha szüksége van rá, ha úgy látja hogy nem(~nincs bedugva a tápcsatlakozó) akkor csak vadul sípol.
Általánosságban elmondható, hogy az a táp amelyik alkalmas arra hogy olyan kártyákat meghajtson aminek 6-8-akárhány pines tápcsati kell arra raknak is ilyet - elméletileg szűkösen ugyan, de kijön. Ha netán instabil lenne akkor a táp lenne az első tippem.
Egy ismerőstől kaptam. Az ő informatikus öccséé volt akinek már nem volt rá szüksége. De egy szóval sem mondta, hogy nem működik.. Mindegy, mert mondta, hogy ad cserébe mást ha nem jó.
Már megrendeltem a másik power kábelt. Akkor valószínű azzal sem fog működni? :/
Amikor bekapcsoltam a gépet akkor a gpu-nak a ventije ugyanúgy forgott, csak mellette hangot adott ki a gép. Gondoltam a táp kábelek miatt volt.
Amit most írtam akkor csak az első kettő válaszra reagáltam. Jön a többi.
Akkor az is lehetséges hogy ha mind a kettő tápkábel be lesz dugva akkor működni fog? Egyébként 2x6 pin-es csatlakozó van a gpu-n. Ebből csak egy volt a tápomon, de rendeltem egy másik pcie kábelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!