Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megfelelő-e a tápegység?

Megfelelő-e a tápegység?

Figyelt kérdés

Hello.

Az lenne a kérdésem mióta megvettem a gépet azt vettem észre hogy ha a egy játékot high grafikára állítom akkor pár perc után kilövi a monitoromat, majd visszajön, de ilyenkor hallani lehet hogy a gépben a ventilátorok is leállnak, majd újraindulnak(mintha csak simán újraindulna a gép).

Konfig:

i5 2500 3,4 ghz

alaplap: Gigabyte GA-B75M-D3H

vidkari gtx 970 4gb ddr5

Ram: samsung 4x2 GB 1333hz

kingston 120 GB SSD

250 GB HDD

Táp: 480W ATX

Elképzelhető hogy kicsi a táp és nem bírja el a nagyobb terhelést ? Alacsony grafikán csak nagyon ritkán csinálja (1-2 naponta mikor úgy gondolja...).

Köszönöm.

2016. szept. 12. 14:50
 1/9 anonim ***** válasza:

ATX táp feszültség szabályozása az ATX szabványon kívül esik.

Értsd: nagy terhelés alatt a 12 Voltos ágon lead 10-11 voltot, ami egyrészt túl kevés a videokártyának, másfelől meg gyilkolja le a videokártyádat, mert szabványon kívül esik (hirtelen leállások stb).

Nem épp egészséges a rendszernek:)

Olcsó új táp be quiet system powere 400w, nem egy nagy eresztés de jobb mint ami most van. Esetleg xfx 430w, corsair vengeanace v400, corsair cx 430stb.

2016. szept. 12. 14:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Milyen 480w os (pontos típus)?
2016. szept. 12. 14:58
 3/9 anonim ***** válasza:

Létezik olyan táp hogy atx 480w :D

[link]

Ha ilyen, akkor amint írtam kevés neki a fesz., szóval cserélni kéne.

2016. szept. 12. 15:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez már kb vargané szint. :D

Ide új táp kell ez egyértelmu

Vagy vengence, xfx ts, be quiet től bármelyik

2016. szept. 12. 15:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat. A táp olyan mint amit a harmadik válaszoló linkelt. Először a videokártyára gyanakodtam, hogy hibás, de remélem hogy a tápcsere megoldja a gondot. Még annyit hogy amíg beszerzem a nagyobb tápot ne is erőltessem vele a játékot ?

UI,: most volt egy alaplap csere, mert ezzel a problémával már volt szervizben, és akkor azt mondták hogy nagyobb táppal, de a régi alaplappal próbálták, és azzal is probléma volt. Köszönöm.

2016. szept. 12. 15:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Minden táp dobozra feltüntetik hogy túlfesz védelem, villámcsapás elleni védelem stb, mégis ezek nagy része nincsen meg az ilyen kis csóró tápoknál.

Veszélyes használni, lehet hogy semmi baja nem lesz 1 évig se, lehet hogy a következő játék alkalmával szépen elkezd füstölni a videokártya és kuka verzióba megy át. Használni használhatod, csak erőteljesen nem ajánlott.

2016. szept. 12. 15:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Elnézést, tévedtem. Ezek szerint tápot is cseréltek benne, mert most hogy leszedtem az oldalát láttam hogy Be quiet tápegység van benne , de sajnos nem tudom megmondani hogy mekkora. Sajnos a tápokhoz ennyire nem értek. 400W-os vagy 500W-os van benne.
2016. szept. 12. 15:35
 8/9 anonim ***** válasza:
LOL. Akkor szinte teljes cserénél is fennáll a hiba. BIOS vissza állításával nem próbálkoztál? Nincs valami zárlatos a gépben, mert az is lelövi rendesen a feszültséget. Én lehúznék mindent a tápról, és az alaplapról, ami nem feltétlenül szükséges. Pl.: megpróbálnám előidézni úgy a hibát, hogy csak az SSD van a gépben, illetve, csak a HDD(persze csak ha van rajta OS). Memóriából is egyszerre csak egyet hagynék bent, és ki is cserélném a helyüket. Hűtés rendeben van? nem kell újrapasztázni? Nincs tweak progi a gépen, ami esetleg alul vagy felül feszeli a GPU-t, vagy a CPU-t? Ventilátorok fordulatszámát felülíró program sincs a gépen?
2016. szept. 12. 16:41
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

A BIOS-t alaplap cserével frissítették, és friss Win7 van rajta. Tulajdonképpen a vidkari driver meg az egér-billentyűzet driver van fenn ami plusz (meg pár játék). Aida64-et használok, ott nem jelzi hogy túlmelegedne valami. Proci terhelés alatt 55-60 fok, vidkari szintén 55-60. Vidkari full terhelésnél se ment 65 fölé.

Köszönöm a tippedet, mindenféleképpen kipróbálom.

Akkor tápcsere nem játszik ?

Köszönöm.

2016. szept. 12. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!