HDD csere SSD-re?
Figyelt kérdés
A gépemen rossz a HDD és ki akarom cserélni az egészet SSD-re. Még kezdő vagyok ebben, szóval rákérdezek: Számít az, hogy mekkora a vinyó és milyen SATA csatlakozó kell hozzá? Csak mert az enyém SATA1, de ahol nézelődtem, ott csak SATA3-as SSD-k voltak.2016. szept. 8. 08:45
1/10 anonim válasza:
Számít: lassabb lesz, mintha SATA3-as lenne az alaplapod (vagy laptopod)
De a lényeg, hogy működni fog vele és úgy is gyorsabb lesz, mint a régi HDD-d a fénykorában.
2/10 anonim válasza:
Gondolom nagyon régi az alaplapod, gyorsabb lesz tőle a géped, de igazán nagy változáshoz alaplap csere is kellene
3/10 kovpet válasza:
A mekkorát fizikai méretre érted? Mert az csak annyiból számít, hogy kell hozzá beépítőkeret, hacsak nem akarod belegányolni. Pár száz forint egy keret, nem tétel amúgy.
A SATA visszafele kompatibilis, tehát fog működni.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, a fizikai méretre gondoltam, így most már azt is tudom, hogy kell hozzá beépítőkeret. Nem baj, ha kicsit lassabb lesz a kelleténél, a lényeg, hogy jobb legyen, mint a HDD és ne akadályozza a gépet a működésben.
2016. szept. 8. 09:57
5/10 anonim válasza:
Bőven jó lesz. Nemrég még nekem is SATA 1-es lapom volt, SATA 3-as SSD-vel, de ég és föld volt a különbség HDD-hez képest.
6/10 anonim válasza:
Annyi hogy AHCI módba telepítsd ha tudja az alaplapod.
rengeteget tud dobni a sebességen egy SSD -n.
7/10 anonim válasza:
Viszont lényeges, hogy olyan SSD-t válassz, amit ki is használsz. A SATA1 sávszélessége negyede a SATA3-nak és a SATA2 is visszafog egy SSD-t. Ha nem akarod megtartani a gépedbe, fölösleges drágát venni.
8/10 pinkpancser válasza:
SATA 1-nél voltak olyan vezérlők amivel nem ment e TRIM.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Elvileg van AHCI mód a gépemen, de nem mondanám tutira. Igazából nincs olyan sok cuccom, tehát nem fogok vagyonokat költeni egy nagyobb SSD-re, 250Gb bőven megteszi.
2016. szept. 8. 16:51
10/10 anonim válasza:
A dupla méretű SSD dupla élettartama is jelenthet.
Bár általános felhasználás mellet most is akár 10 évet kibír mielőtt elkezdene hibát produkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!