144hz vagy 1040p ad jobb jatek elmenyt?
monitor vasarlas elott allok. Anyagi keretem vegessege miatt el kell dontenem h full hd 144 hz 1ms re fresh vagy 1040p 1ms refresh el rendelkezo monitort vegyek.
Szerintetek melyik nyujtana jobb elmenyt ? full hd ba a kartyam jatekok tobbsegeben kihajtja a 144 fps et
"full hd ba a kartyam jatekok tobbsegeben kihajtja a 144 fps et"
Ez nagyszerű. És mivel nézed, stroboszkóppal? Mert itt rohadjak meg, ha te képes vagy a 60 fps-t szemre megkülönböztetni a 144-től. Az emberi szem 20 fps-ig tud felbontani, afölött már elmosódik, 50 fps körül pedig garantáltan érzékküszöb alá esik. Vadászpilótáktól várnak el 1/20 másodperc hosszú képi jelre való tudatos reakciót.
az emberi szem mondjuk másképp működik, nem képkockákat látsz, hanem egy folyamatot, de egy átlagos felhasználó 70-80 fps-ig látja a különbséget, csak mondom :D
Én már használtam 144 Hz-es monitort, nekem megfájdult tőle a fejem, de attól függetlenül 80 körüli értékig láttam különbséget, utána 100ig már csak akkor, ha 180 fokokat pörgettem, afölött meg menjen az ember sasnak :D
De 60 feletti értéknél még látszik és érezhető a különbség. Ha van rá lehetőséged majd próbáld ki, egyszer sosem árt .)
Igazából addig tényleg nem látod a különbséget, amíg ki nem próbálod az 144hz-t. Addig tök folyamatos a 60hz. De azután hogy megszokja a szemed az 144hz-t, már nem tudsz visszamenni 60hz-ra (tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!