Mivel tud többet egy intel core i 5 vagy egy intel core i 3 processzor mint egy intel celeron vagy egy intel pentium?
"De most miért hoztad ide az i7-860-at?"
Mert az nem első genes???? :D Olyan játékban lehet csak jobb, ami 2 szálat használ. Ennyi. De ami meg csak annyit használ, ott meg nem kell erős 2 mag :D
optimalizáció ide, x év oda, semmi esélye egy mai 4 szálat igénylő játékban egy cerkának egy X5450 vagy egy i7 860 ellen.
lécci ne is írd ezt a marhaságot, még lesz aki elhiszi...
"A skylake architektúrához sincs köze."
Köze van vagy nincs a broadwell-e nek, magonként azonos órajelen kb. ugyanazt tudják. Architektúra ide vagy oda.
"Az rendben van, hogy te soha nem húztál semmit, de nem egy olyan nagy dolog a tuning, hogy meg kellene ijedni tőle, a 4,7GHz pedig irreális ilyen lapban."
Emlegetett X5450 procit 3-ról 4-re, stabilan :) Többféle lapban is. Mivel nem volt LC-CC-95-nél komolyabb hűtőm még, ezért ennél feljebb nem tudtam vinni :) Nem vagyok profi tuningos, főleg az újabbakhoz, mert nincs ilyen procim. De nem vagyok analfabéta se.
Már miért lenne irreális 4,7ghz??? Mert szerinted a 12 fázisú tápellátás kevés ide?? A 6950X fogyasztása volt 10 maggal 4,4ghz-en 300W. Ehhez képest a 6 maghoz ez teljesen rendben van. Én elhiszem inkább neki, mint neked, aki soha nem láttál még ilyet
Fikázhatod a 3k-s LC-CC-95 hűtőt is (korábban meg is tetted), azt se láttál még, de az lc power az szar márka, hát akkor az is szar lehet :)
Biztos az is kamu, hogy egy 3k-s hűtő, egy 120W TDP procit (x5450) húzva 3,6ghz-en 60fokon tart :) Ugye hihetetlen :) És ráadásul még noname gagyi codegen házban is megteszi ezt egy hátsó 8cm ventivel :))
Jösz itt a sok hülyeséggel, pl. Zalman Z9 Neo ház az vállalhatatlanul hangos, mert MOLEX-es a venti és 100%-on pörög (azt már nem vágod, hogy a tekercseléssel lehet a 100% csak 1000 fordulatot jelent, ami mondjuk egy 4pinesen az 50%), hamarabb tönkremegy, stb. Azért olcsóbb, mert nincs benne fordulatszám érzékelő meg kis elektronika.
Több tesztben is írták, hogy meglepően csendes, de az is hülyeség. Azt se láttál még, de te jobban tudod. Többen leírták, hogy semmi gond a házzal használat közben, de te jobban tudod.
Vagy amikor a Super Flower Leadex Platinum tápra mondtad, hogy nem jó, mert nem tudja az atx szabványt a holdup time tekintetében. Azt se tudtad, mi annak az értelme vagy mire való és rögtön téves következtetést vontál le. (és nehogy azt mond hogy tudtad mert belinkelem a kérdést :D )
Vagy magyaráztad itt, hogy a 3gb elég a gtx-1060-ra, mert a teszt alig pár fps különbséget mutatott és jó vétel...
Bújj el inkább. Nem kell előadni magad a nagy szakinak, oszt amiről beszélsz felét nem érted másik felét meg nem láttad :) Mondtam menj aludni :DD
Jösz itt a sok hülyeséggel, pl. Zalman Z9 Neo ház az vállalhatatlanul hangos, mert MOLEX-es a venti és 100%-on pörög (azt már nem vágod, hogy a tekercseléssel lehet a 100% csak 1000 fordulatot jelent, ami mondjuk egy 4pinesen az 50% is lehet, ha 2000 a max fordulata), hamarabb tönkremegy, stb. Azért olcsóbb, mert nincs benne fordulatszám érzékelő meg kis elektronika.
Több tesztben is írták, hogy meglepően csendes, de az is hülyeség. Azt se láttál még, de te jobban tudod. Többen leírták, hogy semmi gond a házzal használat közben, de te jobban tudod.
Vagy amikor a Super Flower Leadex Platinum tápra mondtad, hogy nem jó, mert nem tudja az atx szabványt a holdup time tekintetében. Azt se tudtad, mi annak az értelme vagy mire való és rögtön téves következtetést vontál le. (és nehogy azt mond hogy tudtad mert belinkelem a kérdést :D )
Vagy magyaráztad itt, hogy a 3gb elég a gtx-1060-ra, mert a teszt alig pár fps különbséget mutatott és jó vétel...
Bújj el inkább. Nem kell előadni magad a nagy szakinak, oszt amiről beszélsz felét nem érted másik felét meg nem láttad :) Mondtam menj aludni :DD
Kit érdekel a "gyári" követelmény? Milyen alapon hozod ide? Semmit nem jelent, mindent tesztelni kell, mert az esetek túlnyomó többségében teljesen mások a valós feltételek. Általában régebbi generációs, sokmagos processzorokat dobnak be, amiknél az esetek azért jelentős részében jobban szerepel a kevesebb magos megoldások is. De tőlem vehetnél G3900-t és összehasonlíthatnád a te xeon konfigurációddal, aztán ha igazad lesz, akkor ki is fizetem. Bár ezt kétlem (ha már az említett teszteknél az 860k is többnyire alulmarad a pentiummal szemben).
Rise of the Tomb Raidernél mutattam, hogy stabil, 43 volt a minimum fps. Doomnál szintén stabil, sőt a minimum 94 fpsével még sok is hozzá.
És még mutatnék párat, de szövegértési problémáid miatt még mindig nehezedre esik felfogni, hogy én nem ajánlottam minden mai játékhoz, szóval most itt elkezdhetném összeírni az összeset, amin átlag 60 fps fölött van, de nem fogom, mert elég sok van, és neked már az is baj, ha egyhez nincs. De nyilvánvalóan több is van és akkor én vagyok az antikrisztus, akinek semmilyen jogalapja nincs ide írni (totalwar:warhammer minimum 60fpshez bizonyos helyzetekben i7-6700K szint kéne, multiplayer esetében a biztonság kedvéért ajánlj az összes kérdezőnek akkor egy sokmilliós szerverprocesszort légyszíves).
TS430-al az a baj, hogy nagyon magas a meghibásodási aránya és ha megengedhetünk a 2 ezerrel drágább 450-t akkor már hosszútávon nem sok értelme van, T4-gyel az a baj, hogy gyenge minőségű, könnyen amortizálódik és a hűtési megoldása egyszerűen nem elég (1060-hoz sem). Tökmindegy, hogy hány magra osztod fel a processzort, ha mondjuk feleannyi tranzisztor sincs benne. De ennek sincs közvetlenül semmi köze a teljesítményhez, mert a technológiai fejlettséget is szándékosan elfelejted figyelembe venni (aztán mindenki koppant, hogy mennyivel erősebb az i5-6400 mint az i5-4460 a sokkal alacsonyabb órajel ellenére).
5GHz-t Asus Deluxe X99 szinten tudták megközelíteni 5820K esetében tűrhető feszültség mellett, akkor az instabil 4,9GHz irreális, de a stabil 4,7GHz is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy talán ha itthon 100-ból 1 ember van olyan, aki több, mint 4 órára hagyja normális (tehát nem furmark vagy aida) teszt alatt, akkor az tök jó, de inkább azt veszem észre, hogy az átlag az inkább 20 perc, de sokan leveszik 5 perc után. Te is rákereshetsz a G3258 OC kérdésekre, mert mindenki a legolcsóbb H81 lapban, a leginstabilabb tápegység mellett, gyári hűtővel tartja 4,8GHz fölött, így sokkal jobb, mint egy i5!!
Hogy jön ide a Z9, a Holdup time és a GTX1060? Igen, ezekben továbbra is kitartok a véleményem mellett, hogy a holdup time elég sok embert érint, a gtx1060 3gb megéri az árát mert éppen olcsóbb volt, mint egy 470 8gb (most nem tudom mennyi).
De például a Z9-es vitában kifejezetten rá lehet mutatni, hogy mi a baj veled. Csak azokat a véleményeket veszed figyelembe, akiket nem zavar a zaj vagy az alacsony minőség, esetleg nincs összehasonlítási alapjuk. Nem tudom megszámolni azokat a kérdéseket, hozzászólásokat, akik arra panaszkodnak, hogy zavaróan hangosak, rossz minőségűek. Ezeket te figyelmen kívül hagyod. Mert elfogult vagy. Te is tisztában vagy vele, hogy az átlag vásárló mindenre reflexből 5 csillagot ad, mindent az égig dicsér, de téged ez nem érdekel. Mert valamilyen okból betegesen, fanatikusan akarsz rácáfolni, hogy hülyeséget mondtam. Nem mondtam hülyeséget, kezeltesd magad.
Pont most vettem egy G3900at, egy msi b150m mortar laphoz. :) Nem lesz benne vga. Milyen programmal hasonlítsam össze a xeonnal?
Na itt van pár xeon teszt. Egy i5 2400 szintet hoz húzva átlagban. A G3900 is hozza az i5 2400 szintet szerinted???
A TS430-ra pár napja/hete kérdeztem rá, mert sokat ajánlgattad, amire linkeltél róla egy orosz vagy mittomén milyen tesztet, hogy jó az. Most meg hirtelen szar lett? (miért, mert az iponon 22%-nak írják a meghibásodást? az mérvadó?) Ha ez igaz lenne, akkor erről gondolom több külföldi komolyabb oldal is beszámolt már, hiszen itt akkor gyári hibáról beszélünk, nemigaz??
Tök mindegy, hogy Asus Deluxe vagy Extreme 4 lapról beszélünk :) Mint korábban mondtam, volt itt valaki, aki arról panaszkodott kérdésben, hogy a csúcs asus maximus lapban csak 4,8ghz-en tudta stabilizálni a 6700K-t. Sokkal limitálóbb tényező a proci, mint a lap.
Ha nekem nem kékhalálozik a mindennapi használat során, játék, stb., akkor az stabil.
Z9 vitában az átlag emberek tökéletesen meg vannak elégedve vele, a tesztekben nem írták, hogy hangos, de szerinted az nem ajánlható az átlag embereknek. Jó.
A holdup time meg kb. senkit nem érint, mivel a szünetmentesek sokkal gyorsabban átkapcsolnak, mint az atx szabvány.
A gtx-1060 3gb meg a lehető legrosszabb választás, 10-el olcsóbban, mint a 6gb. 90k vs 80k. Inkább ajánlanék 75ért egy r7 370 4gb-ot.
A CY430as vita abból indult, hogy azt állítottad, félre van kalibrálva bennük az otp, mert kb 44/62 foknál max terhelésnél lekapcsolt a táp, amikor úgy tesztelték, hogy a saját kifújt meleg levegőjét vezették vissza. Ez nem életszerű. Manapság már a normálisabb 7E forintos házak között is van alsótápos és gamer gépbe kizárólag olyanokat ajánlunk. Ott meg kizárt, hogy még csak hasonló körülmény is előforduljon.
És igazad volt, a corsair 30fokos beszívott levegőnél garantálta a max. teljesítményt. Egyrészt, mikor van 35 fokos levegő a gépház alatt? Másrészt mikor terhelsz te le egy 430W tápot 100%-ra? Még 70%-ra se, amit még 40fokos levegővel is simán lead.
Valós, mai játékok érdekelnek a Celeron vs xeon kapcsán, benchmark eredmények nem.
Van különbség processzor és processzor között, de ekkora különbség nem szokott lenni.
Kínai tesztet linkeltem, mindig is irodai tápegységként ajánlottam, az ársávon belül nyilvánvalóan tökjó, de mint semmit abban az árban nem ajánlok R9 390 alá. Mivel a seasonic egy relatív kis cég, ezért a legolcsóbb termékeit kirendeli más vállalatok gyáraihoz és mások rakják össze a terméket. Elsősorban ez az oka annak, hogy magas a meghibásodási arány és nem feltétlenül jó ötlet nagy teljesítményű konfigurációk alá rakni a TS430-t.
"Ha nekem nem kékhalálozik a mindennapi használat során, játék, stb., akkor az stabil."
Ha nem kapsz kékhalált, még nem lesz stabil.
Inkubátorban tesztelik a tápegységeiket, nem a saját kifújt levegőjét vezetik vissza, hanem egy előre meghatározott környezeti hőmérsékleten kell működnie. Például a HardOCP is 45°C-n teszteli, ezt a módszerével kapcsolatban is kifejtette, hogy ez reális.
De mint mondtam, nem veszed figyelembe az alkatrészek öregedését sem, amik többek közt rontják az alkatrészek hatásfokát, így jobban melegednek. Ezért van szükség arra, hogy ne szobahőmérsékleten teszteljünk, hanem magasabban és hosszabb ideig.
Ahogy a processzort is azért kell stressz tesztelni és nem mindennapi használat során nézed meg, hogy stabil-e. De nem akarok megint példákkal dobálózni, mert ez sem lesz TÖKÉLETESEN megfelelő hasonlat, ahogy a traktoros sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!