Videókártya hiba lehet, vagy esetleg valami más? Bővebben lent!
Van egy régebbi gépem, melyben ezek vannak:
Processzor: Intel(R)Celeron(R) E3200 2x2,4Ghz
VGA: ATI Radeon HD 4550
RAM: 4GB DDRII
Alaplap: AsRock FSB 1600 vagy másnéven: AsRock GS31M-S
HDD: Samsung SP 1654N (160GB/7200RPM/8M/PATA)
Nos, kb. két hónapja amikor bekapcsoltam, 10 perc után lefagyott, majd ha be volt kapcsolva pár percig már be sem jött a kezdőképernyő, csak újraindult..
Erre elkezdtem fogdosni a belsejében a részeit, és a vidikártya egyértelműen meleg volt, ahogy észrevettem nem tudta átadni a hőjét a hűtőnek.. Levettem a passzív hűtőbarázdát, és újrapasztáztattam. Mondta a srác, hogy nem biztos, hogy működni fog..
Ma összeraktam, először szépen hiba nélkül bejött a kép, beírtam jelszót stb, de pár perc múlva ugyanúgy lefagyott a gép..Ezután már csak kb. folyamatosan újraindult. Fogdostam a videókártyát, most nem maga a kártya volt meleg, hanem a barázda, az sem forró, csak meleg...
Ezután megpróbáltam videókártya nélkül elindítani, a kezdőképernyő be is jött, majd becsíkozódott a kép és lefagyott..
Felmerült bennem a kérdés, hogy mi lehet a probléma?
Sajnos új gépet venni nincs most pénzem az egyetemi évek alatt, a városban használnám, ahol tanulok.
- Biztosan videokártya hiba, vagy előfordulhat, hogy alaplap, esetleg CPU, vagy bármi más?
- Lehetne-e érdemben fejleszteni ezt a számítógépet?
- Ha a videokártya a rossz, milyen vidikártyát vegyek bele használtan, milyen "fajtájút" kell néznem?
- Érdemes-e vennem egy jobb CPU-t?
A válaszokat előre is köszönöm!
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!